Велинград - online - Задкулисни договорки до последно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Задкулисни договорки до последно
Публикувано 2015-08-04 09:48:34 от Темпо

В най-горещия ден от лятото - 30 юли страстите се нажежиха и на сесията на Общински съвет - Велинград. Дали заради отпускарския период или по други субективни причини, но петима общински съветници не дойдоха на сесията. Присъстващите 24 стигнаха за кворум, но още преди началото се видя, че няма да стигнат гласовете за определяне на новите управители и контрольор на “ВКТВ” и общинската болница. Припомняме, че конкурсните комисии предлагат за управител на “МБАЛ-Велинград” д-р Жеко Чешмеджиев, а за управител и контрольор на “ВКТВ” досегашните Борис Голомехов и Калина Накова.

Изненадващо (поне за част от колегите си), Реджеп Ходжов, който е зам.-председател на Общинския съвет и служител на “ВКТВ”, направи предложение трите точки за управителите и контрольора да отпаднат от дневния ред. Той не посочи никакви мотиви, а от ДПС напомниха, че по Правилника за работа на Общинския съвет председателят е длъжен да вкара точките в дневния ред още на първата сесия след провеждане на конкурсите. Дияна Кехайова заяви, че е внесла точките още на 13 юли, за разглеждане на извънредната сесия, но Оперативното бюро е решило да ги отложи за редовното заседание с мотив да бъдат разгледани от постоянните комисии. Би трябвало да се произнесем по тези решения, защото такова е изискването на Правилника, каза г-жа Кехайова като вносител на трите спорни точки. Тя допълни, че договорът на управителя на “ВКТВ” Борис Голомехов е изтекъл и Общинският съвет трябва да вземе решение, за да има легитимен управител. Друга теза застъпи Йордан Аршинков, който заяви: “Управителят е управител, докато е вписан в Търговския регистър”. Муса Онбашиев попита кое налага точките да бъдат отложени, при положение, че всички съветници са се обидинили за провеждане на конкурсите и дори са се събирали на извънредна сесия, за да стартират конкурсите. “Това е риторичен въпрос, ти си знаеш отговора!”, отвърна Златко Златанов.
Какъв е “отговорът” така и не се разбра, защото Екатерина Каферинова побърза до предложи прекратяване на дебатите. Предложението на Реджеп Ходжов за отпадане на точките бе прието с 14 гласа “за”, против бе групата на ДПС, както и председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова.
След отпадането на трите точки групата съветници от ДПС напусна сесията, но без да аргументира позицията си. В залата останаха 15 съветници - на ръба на кворума, но решени да покажат на колегите си от ДПС, че ще си свършат работата. На няколко пъти кворумът бе пред разпадане, но присъстващите успяха да го спасят и да вземат решения по целия дневен ред. Чуха се мнения, че светниците от ДПС не трябва да получат месечни възнаграждения, тъй като само са се регистрирали, но не са присъствали на заседанието.
Заради жегата или за удобство, но никой не обърна внимание върху очевадното нарушение на Правилника - съветник, който не е вносител на дадена точка, не може да предлага тя да отпадне от дневния ред. В случая това право имаше само Дияна Кехайова, която бе вносител на точките. Още веднъж лъсна скрепената със съгласието на всички групи в Общинския съвет задкулисна договорка, че конкурсите за управителите на двете общински дружества са “скачени съдове” на принципа “това за вас, това за нас”. Да върнем лентата назад и да припомним, че в продължение на повече от 3 години и половина Общинският съвет не пожела да обяви конкурс за управител на болницата, при положение, че години наред имаше временно изпълняващ длъжността. До конкурс се стигна чак, когато успоредно с него бяха обявени процедурите за управител и контрольор на “ВКТВ” и така бе намерена разменна монета между различните интереси в местния парламент, заради което гласуванията за постовете ще продължат “ан блок”. До финала на мандата на този Общински съвет остават броени месеци, а практиката показва, че това винаги е катализатор за още и още договорки до последния момент и можем да чакаме всякакви изненади.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води