Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.08.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.08.15
Публикувано 2015-08-04 09:49:31 от Темпо

ГИМНАЗИЯ Със заповед от 17 юли 2015 г. министърът на образованието преобразува Средното оздравително училище “Христо Смирненски” в Ракитово в Професионална гимназия. Преобразуването е по предложение на кмета на община Ракитово и Общинския съвет, което е съгласувано с РИО - Пазарджик и експертна комисия от образователното министерство. Цялото имущество на училището, популярно като Климатичната гимназия, се прехвърля на новата Професионална гимназия “Христо Смирненски”.


АРХЕОЛОЗИ На 29 юли велинградският кмет Иван Лебанов се срещна със студентите от международната археологическа бригада, които това лято работят на обектите на Острец и “Свети Илия” под ръководството на проф. Диана Гергова. Кметът е благодарил за съдействието на младите хора от няколко европейски държави.

ПЪТ Община Ракитово ще подпише договор за допълнителни строително-ремонтни дейности по общинския път Дорково - стената на язовир “Батак”. Проектът, финансиран по Програмата за развитие на селските райони с общо 5.2 милиона лева (включително за ремонт на спортната зала в Костандово), се изпълнява от ДЗЗД “Дорково - язовирна стена Батак” Пазарджик. В хода на ремонтите се налагат допълнителни скални изкопи и извозване на скална маса, за което са определени 128 998 лева. Договорът ще бъде подписан, след като бъде одобрен от Държавния фонд “Земеделие”.

ФОНД Министерският съвет освободи досегашния изпълнителен директор на Националния дарителски фонд “13 века България” - художника Греди Асса и назначи на поста Митко Тодоров - офицер, директор на театър “Българска армия”, заместник-министър на културата в периода 2010-2013 г. Във Велинград НДФ “13 века България” стопанисва дарената от Цвета Дамянова-Шуманова къща в центъра на курорта, в която се помещава общинската Художествена галерия.

БУЗЛУДЖА Два автобуса с членове и симпатизанти на БСП от Велинград заминаха на 1 август за тържествата, които социалистическата партия организира всяко лято на старопланинския връх Бузлужа.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола