Велинград - online - В края на август започва ремонт на още два парка в Каменица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В края на август започва ремонт на още два парка в Каменица
Публикувано 2015-08-11 09:19:13 от Темпо

В края на месец август ще започнат ремонтите на два парка в квартал Каменица - Парка на народните будители, направен на мястото на изгорялото училище и Парк “Сярна баня”, който вече се нарича Парк на освободителите. Двата парка ще бъдат основно реконструирани, след като общината спечели допълнителни 255 250 лева по големия проект “Зелена и достъпна градска среда във Велинград”. По този голям проект в момента тече ремонтът на булевард “Съединение” и 4 парка по неговото протежение. С анекс към договора бяха включени и двата парка в Каменица, с което общата сума на проекта стана 5 066 158 лева.

На пресконференция на 5 август зам.-кметът Даниела Салкина представи дейностите, които предстои да бъдат извършени в двата парка в Каменица. Върху съществуващите алеи ще бъдат поставени нова настилка и бордюри, нови кошчета за боклук, пейки и перголи, ще бъде монтирано енергоспестяващо осветление. Предвидено е изграждане на детски площадки, съобразени с всички изисквания за безопасност и спортни площадки с уреди за спорт на открито. Без да се режат съществуващите сега дървета, зелените площи ще бъдат обогатени с нова растителност и поливна система.
Главният архитект Тодор Енев сподели, че общината си е взела поуки от стари грешки. В парковете, които тази година се правят по проекта “Зелена и достъпна градска среда”, са предвидени автоматизирани системи за поливане. Така ще бъда избегната основната грешка от предишния проект за паркове, където при проектирането бяха пропуснати системи за поливане и резултатът е пред очите ни. Кошчетата за боклук ще бъдат квадратни и различни от старите, които също доказаха нефункционалността си. Архитектът подчерта, че общината влага европейски пари в дълготрайни публични активи и има готовност и административен капацитет да продължи да го прави през целия нов програмен период.
Ръководител на проекта за двата парка е инж. Борис Табаков. Още през февруари общината обяви обществена поръчка под условие, че получи финансиране. За изпълнител е избрана вече известната във Велинград асеновградска фирма “Запрянови 03”. Тя ще започне работа в края на този месец, като срокът за изпълнение на ремонтите в двата парка е 30 дни. Времевият периодът е избран така, от една страна, за да могат велинградчани и гостите на града да ползват парковете през лятото и от друга - защото края на септември е подходящ за засаждане на зелената растителност.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води