Велинград - online - Табелите с имена на улици: липсват не само букви, а и правила 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Табелите с имена на улици: липсват не само букви, а и правила
Публикувано 2015-08-25 09:31:38 от Темпо

Във Велинград са поставени различни видове табели с имената на улици, булеварди и площади. Най-новите от тях са по-големи по размери и са на бял фон със сини букви. Все още са в добър вид и написаното може да се прочете и разчете без проблеми. Не е също положението с по-старите табели, които за сини на цвят с бели букви.
Дали с течение на времето, дали от атмосферните условия или от човешка намеса част от тях са захабени, изтъркани или направо унищожени. Липсващите букви, срички и дори цели думи напълно променят смисъла и значението на надписите. Така можем да видим табели с названия на улици от рода на: “П - - р - и -ай”, “С - - фа - - - раджа” (изглежда, а и звучи доста индийско!), “Ангел Чоп - -” и доста други.
За удобство табелите с имената на улиците се поставят на задължително поне на ъгловите къщи, разположени на кръстовища и пресечки. Но не винаги е така и на доста такива места липсват табели. Нещо повече - във Велинград има и улици без нито една табела с тяхното име. Такива са например улиците “Родопи”, “Менделеев”, “Гарибалди”, “Пирогов”. Може би има и други. Изтърканите и липсващи улични табели със сигурност затрудняват откриването на адреси, това важи особено за гостите на града ни и е редно да се отстранят тези неудобства.
Натъкнахме се и на въпрос без ясен отговор. Към кого трябва да се обърне гражданин, който иска да постави табела с името и номера на улицата на своя дом, на къщата си за гости, на магазин, офис или друг обект? След проверка в няколко отдела и дирекции в Общинска администрация, се оказа, че точни правила липсват. Слагаме акцент върху проблема с надеждата, че общинарите ще потърсят, намерят и обявят как той ще бъде решен.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай