Велинград - online - Изложба, която е чест за галерията и града 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изложба, която е чест за галерията и града
Публикувано 2015-08-25 09:46:36 от Темпо

43 акварела на художника Иван Кънев ще красят велинградската Художествена галерия от 20 август до 20 септември 2015 г. Точно една година след първото си гостуване в нашата галерия, което бе съвместно с дъщеря му Калия Зографска, Иван Кънев отново се срещна с ценителите на живописта в нашия град.

Срещата на откриването на 20 август бе като между стари приятели. Уредникът на галерията Бранко Манушев подчерта, че Иван Кънев е художник със свое лице и творчески почерк. Той потърси и намери паралели между българския творец и големи имена на европейската живопис като Утрило с неговите пейзажи от градски и селски улички, Джорджо Моранди и Джорджо ди Кирико с метафизичното усещане за заобикалящия ни свят.
Пазарджишкият художник Константин Анастасов-Коко, с чието творчество велинградската публика също имаше срещи през последните години, открои огромната лекота, с която рисува Иван Кънев и която е знак за мъдрост и майсторство. “В техниката на акварела са потъвали много художници, а той прави чудеса. Спокойствието и тишината в пейзажите му се превръщат в естетическа категория. Те изглеждат прости, защото ги прави майстор-виртуоз. Пътят към простотата е пътят към мъдростта. Изложбата на Иван Кънев прави чест на галерията и града.”, каза Константин Анастасов. Той се пошегува, че говори на мястото на изкуствоведа Чавдар Попов, който е сред най-добрите познавачи на творчеството на Иван Кънев, но бе възпрепятстван да открие изложбата във Велинград.
Г-н Кънев сподели, че идва за втори път във велинградската галерия с голямо удоволствие и благодари за организацията на изложбата на директорката на Историческия музей Снежана Велева и на Бранко Манушев. Г-жа Велева му връчи свидетелство за дарение в знак на благодарност за подарения на галерията ценен портрет.
За велинградчани ще бъде особено интересно да видят картините на Иван Кънев, запечатили пейзажи от нашия град и от района на село Аврамово. Познатите ни улички, къщи, планини са погледнати с окото на художник, което ще ни помогне да открием в тях нови, неподозирани цветове и настроения. Изложбата е и базар, така че всеки желаещ може и да закупи акварел с подписа на Иван Кънев - един от доказалите се във времето големи български майстори на живописта.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води