Велинград - online - Община Ракитово си търси над 200 000 лева от адвокат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Община Ракитово си търси над 200 000 лева от адвокат
Публикувано 2015-08-25 09:47:55 от Темпо

На 12 август 2015 г. Окръжен съд - Пазарджик взе решение по искова молба на Община Ракитово против адвоката Лука Бельов. Общината е предявила срещу юриста 2 иска за общо 218 611 лева. Първият е за сумата от 144 550 лева, получени по договор за правна помощ, който според общината не е бил изпълнен. Вторият иск е за 74 061 лева, дадени като обезщетение за забавено плащане.

Спорният договор за правна помощ е подписан на 20 октомври 2009 г. от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Ракитово Момчил Арнаудов (същият година по-рано застана пред съда заради използването на фалшива диплома за средно образование). С договора общината наема адвоката по дело срещу “Инжстрой инвест” АД. Към същия договор месец по-късно, на 20 ноември 2009 г., е подписан анекс. Под анекса стои подпис на междувременно избраната за кмет на общината Емилия Еленкова. В този анекс е записано, че всички спорове между страните по договора ще се разглеждат от Международния арбитражен съд (МАС) в София. Заради това Окръжният съд с определение прекратява производството и го изпраща на МАС. Определението от 12 август подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.
Въпросните договор и анекс съвсем не са единствените, сключени през посочения период между Община Ракитово и Лука Бельов. През 2009 г. неговото име бе замесено в скандали за високи хонорари и като юрист на Общински съвет - Велинград в мандата на тогавашния председател Мустафа Джамбаз.
За Община Ракитово поредното съдебно дело е начин да намери изход от заробващите договори, сключени по време на предишните кметски мандати - и за адвокатски услуги, и в полза на фирми изпълнители на общински поръчки. Като краен арбитър в съдебните саги се очертава Международният арбитражен съд, който е създаден в България през 2006 г. по програма на Европейския съюз за развитие на гражданското общество и с основна цел бързина и високо качество на съдебния процес. Ще следим неговите решения, за да видим дали и как на практика се осъщестяват тези високи и тъй желани от българското общество цели.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола