Велинград - online - Сърница ще сключи временен договор с “Еко Титан” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сърница ще сключи временен договор с “Еко Титан”
Публикувано 2015-08-25 09:52:38 от Темпо

Новата Община Сърница обяви първата си обществена поръчка. С решение от 12 август кметът Неби Бозов откри процедура за събиране и транспортиране на битови отпадъци. Няма да се провежда открит конкурс, а договаряне без обявление с “Еко Титан” ЕООД - фирмата, която отговаря за сметосъбирането на територията на община Велинград.

Причините са подробно изяснени в решението: към момента на самостоятелното обособяване на общината, обслужването на населените места на нейната територия по отношение сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци е извършвано от “Еко Титан” по договор с възложител Община Велинград. Като новосъздадена община, Сърница се намира в заварено положение и не е страна по действащия договор. В края на юли 2015 г. Община Сърница е уведомена, че това е последният месец, през който фирмата-изпълнител събира и извозва отпадъците. Като краен срок е посочен 10 август 2015 г., тъй като липсва действащ договор, а без такъв “Ето Титан” не може да продължи да изпълнява тези дейности. При липсата на договор и заплаха от предстоящо спиране на събирането и извозването на битовите отпадъци, за Община Сърница възниква необходимост от обявяването на процедура за възлагане на обществена поръчка за сметосъбирането и транспортирането на битовите отпадъци съгласно нормите на ЗОП. В случай, че не се възложат дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване, е възможно възникване на опасност за околната среда, за човешкото здраве, за защитени територии, зони и обекти и за обществения ред на територията на Община Сърница. Съществува опасност на територията на общината да се натрупат голямо количество битови отпадъци, да се създаде опасност за живота и здравето на хората, тъй като особено Сърница като курортно селище през летния сезон удвоява и утроява населението си. Съществува опасност и за замърсяване на язовир Доспат, на който бряг е разположен град Сърница. Това се потвърждава и от постъпилите в общината становища от Регионалната здравна инспекция - Пазарджик.
За да се избегнат тези потенциални опасности, на юлската си сесия Общински съвет - Сърница възложи да се организира провеждането на открита процедура за определяне на изпълнител за извършване на дейностите по сметосъбиране и транспортиране на битови отпадъци. До приключването на тази процедура общината ще се договори за временно възлагане на тези дейности с “Еко Титан” ЕООД.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води