Велинград - online - Мит или история 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мит или история
Публикувано 2015-09-02 08:48:28 от Темпо

На 26 август 2015 г. по инициатива на Емил Моллов - председател на Дружба “Родина” Велинград, в малката зала на НЧ “Васил Левски-1904” се проведе среща-разговор с проф. Илия Тодев - директор на Института за исторически изследвания към БАН, Димитър Димитров - съпредседател на Общобългарска фондация “Тангра ТанНакРа” и секретар на Дружба “Родина” и писателката Елена Алекова.

Професор Илия Тодев представи книгата си “Батак 1876 - мит или история? Актуални текстове по Българското възраждане”. Разнообразна в жанрово и тематично отношение, книгата е адресирана към всички, на които е интересна научната история. Читателите ще срещнат съвременни защити и доразвивания на класическата визия за българския преход от традицията към модерност, а и новости от ревизионистично естество.
Димитър Димитров и д-р Елена Алекова представиха най-новата книга на издателство “Тангра ТанНакРа“ “По пътя на труповете от Плевен до Бристол” и борбата им срещу опитите за изопачаване на българската история. Книгата представлява научно-историческа критика, като се взема едно съчинение на историческа тема и се преценява неговата достоверност - или най-малко неговата правомерност, т.е. дали то е направено в съответствие с меродавните правила. Познат ни е изразът “журналистическо разследване”, но в книгата по аналогия може да се говори за “научно разследване”.
От името на издателство “Тангра ТанНакРа” гостите направиха дарение от книги на НЧ “Васил Левски-1904” и ОНЧ “Св.Св. Кирил и Методий-1905” във Велинград, за което им благодарим.
НЧ “Васил Левски-1904”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай