Велинград - online - “Oтломки” - изповедта на Аврам Молхов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Oтломки” - изповедта на Аврам Молхов
Публикувано 2015-09-02 08:49:30 от Темпо

В Дневния център за възрастни хора с увреждания във Велинград на 27 август бе представена новата книга “Отломки” на Аврам Молхов. Лично авторът запозна присъстващите с онези спомени и преживявания, които са го накарали да пристъпи към написването на поредната си творба. Роденият през 1929 г. в тогавашното село Каменица (сега квартал на Велинград) Аврам Молхов е по-малък брат на Яко Молхов - генерал-лейтенант и заместник-началник на Генералния щаб на Българската народна армия.
Познат е като журналист и публицист, работил е във вестниците “Народна младеж”, “Граничар” и “Българска армия”, автор на десетки книги. Любопитно е да се знае, че желанието му да стане актьор не се е осъществило, а се е наложила да завърши военно училище, което сега го прави полковник от запаса.
Последната си книга Аврам Молхов определя като искрена изповед, която не е правил дори и пред най-близките си хора. В нея е намерила място и част от непубликуваната повест за загиналия при служебен полет летец майор Спас Содев, също роден в Каменица. За автора остават незабравими срещите и разговорите с големите руски и съветски военоначалници маршалите Будьони, Ворошилов и Куликов. Аврам Молхов отговори и на най-различни въпроси, свързани с неговия богат жизнен, професионален и творчески опит. В знак на благодарност от ползотворната среща беше поздравен с изпълнението на няколко песни, а в края получи и подарък от любезните домакини.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола