Велинград - online - Стотици се веселиха на съборите в Юндола и Сърница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Стотици се веселиха на съборите в Юндола и Сърница
Публикувано 2015-09-08 09:29:11 от Темпо

Традиционният събор на Юндола тази година съвпадна с празника на Съединението 6 септември. За 58-ма година курортното селище посрещна стотици гости, сред които кметът на община Велинград Иван Лебанов с неговите заместници Георги Янчев, Атанаска Хрисчева и Даниела Салкина, общински съветници и кметовете на всички кметства от общината. В своето слово градоначалникът отбеляза неповторимата природа на нашия родопски край, пазара със стоки собствено производство с високо качество и призова:
“Независимо от етническите различия всички ние трябва да живеем в разбирателство и да вървим ръка за ръка”. От сцената за хората пя народният певец Янко Неделчев, а на поляните се проведоха традиционните борби, организирани от Александър Томов - петкратен олимпийски шампион и Венко Цинцаров - световен вицешампион по класическа борба. С много песни и кръшни хора съборът продължи до вечерта в неделя.
На 5 и 6 септември голям събор се проведе и в съседната община Сърница. Сърничани възстановиха прекъсналата през 1992 г. традиция да се събират в едноименната местност Събора край язовира. С подкрепата на ДПС бе осигурена богата двудневна програма с участието на известни народни певци и фолк звезди. Кметът Неби Бозов получи поздравителни адреси от народния представител от ДПС Ахмед Ахмедов, областния управител Трендафил Величков, кмета на Панагюрище Никола Белишки с поздравления за възраждането и съхранението на местните традиции и обичаи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай