Велинград - online - Започва пещерна експедиция “Terra Bessica’2015” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започва пещерна експедиция “Terra Bessica’2015”
Публикувано 2015-09-15 09:55:23 от Темпо

След успешното провеждане на зелено училище и курс за млади пещерняци през август, любителите на пещерното дело от сдружение “Суткя” се готвят за събитието на годината - отбелязването на 85 години пещерно дело в Ракитово.

От 19 до 22 септември в Ракитово ще се проведе Националната пещерна експедиция “Terra Bessica’2015”. Организатор на проявата е сдружение “Суткя” Ракитово, а съорганизатори Българската федерация по спелеология и Българското пещерно дружество.
Целите на поредната пещерна експедиция са: популяризиране на пещерното дело чрез проучване и картиране на нови пещери в района на Ракитово; популяризиране на дейността на пещерни клубове и други организации; отбелязване на 85 години организирано пещерно дело в Ракитово и подготовка на новооткрити пещери и пещерата “Лепеица” за посещение от участниците в Международната научно-практическа конференция “Защитени карстови територии - образование и обучение”.
В дните на експедицията ще продължи проучването на нови галерии и картиране на пещерата “Тупаров чарк”, ще бъде прекартирана пещера “Лепеница”, ще се организира проучване на района около Ракитово за нови пещери и проучване на пещерата “Власечина”.
На 27 септември ще бъде проведена научно-практическа конференция във връзка с 85 години пещерно дело Ракитово, на която ще бъдат показани резултати от дейността на пещерни клубове и други организации от страната. В същия ден участниците в Международната научно-практическа конференция “Защитени карстови територии - образование и обучение” ще посетят Ракитово и ще работят на терен в пещерата “Лепеница”.
Базовият лагер на участниците в пещерната експедиция ще бъде в Горския дом в местността “Качаков чарк”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България