Велинград - online - Как спасеното старо става ново 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Как спасеното старо става ново
Публикувано 2015-09-15 10:12:23 от Темпо

Народно читалище “Отец Паисий-1893” продължава работата по проекта за внедряване на нови технологии и обучение на персонала. Проектът започна през май и трябва да приключи през октомври т.г.
Първата голяма задача е сайтът на читалището http://chitalishte.eu/nchop-1893/, който ще изненада посетителите си не само с много по-съвременна визия, а и с огромен обем нова информация.
Новото всъщност е спасено старо, защото на сайта са качени дигитализирани архивни снимки от историята на читалището и неговите състави. Снимките са запечатили ценни моменти от театрални представления, работа в библиотеката, хорови концерти, изпълнения на Духовия оркестър и на всяка една от самодейните формации. Сега те са спасени от унищожение и са съхранени, за да разказват за читалището и неговите самодейци, подчертава културният мениджър Силвена Байракова, която работи по проекта.
Новост на сайта е и културната карта, която към момента очертава разположението и дава информация за около 50 културни, археологически и туристически обекти в Чепинската долина. Броят на обектите и информацията ще се допълват постоянно, предстои и включване на туристически маршрути.
Отделено е място и за културен календар, като амбицията е в него да бъдат събрани всички събития от сферата на културата, организирани от общината, читалищата, музея, галерията и други.
Още един положителен факт: новият сайт се превежда автоматично на английски и руски език, така че текстовете ще са достъпни и за по-широка аудитория.
Успоредно се постига и другата цел на проекта - обучението на читалищните работници, които сами ще поддържат и сайта, и видеотаблото до входа на читалището. Таблото ще дава интегрирана информация за културните събития и изяви в целия град, която ще се излъчва и през сайта. С включването на новите технологии ще се постигне не само обща визия - надеждата е да се привлече вниманието на младите хора и те да участват активно и със собствени идеи в културния живот на Велинград.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води