Велинград - online - Първи звънец за 420 първокласници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първи звънец за 420 първокласници
Публикувано 2015-09-15 10:25:55 от Темпо

15 септември 2015 г. е първи учебен ден за 420 първолаци в община Велинград. Най-много първокласници - 72 ще приеме Основно училище “Н. Рилски” в кв. Чепино. В училището се обучават голям брой деца от ромската махала Анезица и в тяхна подкрепа е организирана дарителска акция за дрехи и играчки. Най-малко първокласници - само 9, ще има в Основно училище “Васил Левски” в село Грашево.

През 2014 г. училищният звънец би за първи път за 455 деца, а в предишните години техният брой е между 440 и 450. На пръв поглед разликата е голяма - повече от един учебен клас, но тя се дължи и на отделянето на община Сърница.
През учебната 2015/2016 г. в община Велинград отварят врати всичките 10 основни, 4 средни общообразователни училища и 3 професионални гимназии. Броят на учениците в общинските училища е 3644 в 179 паралелки.
За тази учебна година броят на обхванатите деца със специални образователни потребности в детските градини е 24, а в училищата 86. Дейностите за тяхното обучение допълнително се финансират от общината с 34 980 лева.
С решения на Общински съвет - Велинград е одобрено съществуването на самостоятелни маломерни и слети паралелки, за чието дофинансиране общината е заложила в бюджета си за 2015 г. 7 440 лева.
След седмицата за превенция на детската пътна безопасност от 7 до 13 септември, от МВР съобщиха, че от 15 септември до 31 октомври 2015 г. ще има засилено полицейско присъствие около всички училища и детски градини. Ще се следи за по-висок контрол на пропусквателния режим в учебните заведения и недопускане разпространението на наркотици. От полицията обещават проверки на питейни заведения и беседи по пътна безопасност.
Във всички училища новата учебна година ще бъде тържествено открита в 9 часа на 15 септември. Успех на всички малки и големи ученици, на учителите и родителите!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола