Велинград - online - “Мисията възможна - мисли зелено!” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Мисията възможна - мисли зелено!”
Публикувано 2015-09-22 17:30:03 от Темпо

Народно читалище “Отец Паисйй-1893” във Велинград започва своето участие в реализирането на проекта “Практически образователни еко дейности” под наслов “Мисията възможна - мисли зелено!” по Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България (ППНОБ). Това бе съобщено по време на пресконференцията, организирана от ръководителя на проекта Силвена Байракова, културен мениджър към читалището. Като партньори в проекта ще участват Община Велинград и две училища - СОУ “Васил Левски” и СОУ “Св.св. Кирил и Методий”. Целевата група ще включва основно деца от 3. до 5. клас, но това не изключва участието на по-малки и на по-големи ученици.

Установено е, че все още в нашия град същиествува проблемът с пасивността на обществото към опазването на местното природно наследство. Ясно е, че изграждането на съзнание и ангажираност с екологичните проблеми се градят още от детска възраст. Ето защо основните цели на проекта са насочени към подрастващите, за да могат те да повишат интереса си към доброволческите инициативи, да се стремят към опознаване и опазване на природните дадености в общината и не на последно място формиране на отношение към разделното събиране на отпадъци и рециклирането им, както и търсене на нестандартни и успешни решения на актуални проблеми.
В проекта са включени и разнообразни дейности за реализиране на целите. Предвидено почистване на еко пътеки и туристически маршрути, практически занимания за рециклиране на хартия и превръщането й в различни фигури и предмети, компостиране на биопродукти и конкурс за арт проект от отпадъчни материали.
Изпълнението на дейностите по проекта е в рамките на 5 месеца от септември т.г. до януари 2016 г. Финансирането в размер на 2 394 евро, осигурени от ППНОБ, като и НЧ „Отец Паисий-1893” съфинансира проекта, с което общата сума за реализирането му става 2 664 евро.
Очакванията след реализирането на проекта са свързани с това той да допринесе за по-голямата информираност и ангажираност на подрастващите и на гражданското общество към природата и нейното опазване.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола