Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Читатели сигнализират за опасен навес и изпотрошени тротоари 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Читатели сигнализират за опасен навес и изпотрошени тротоари
Публикувано 2015-09-22 17:37:54 от Темпо

През седмицата получихме два сигнала от читатели, които са отправени към общината. Първият е от група майки, които всекидневно водят своите деца в парка на спирка “Финансовото”. Детските площадки и катерушки са любимо място за игра на децата, но повод за тревога е показаното на снимката дървено съоръжение.
Част от дървените греди са разковани, цялата конструкция е опасно наклонена напред и може да се срути всеки момент. Повреденият навес крие реална опасност да нарани някой, смятат майките и настояват общината бързо да го ремонтира.
Вторият сигнал получихме от живеещи на ул. “Александър Стамболийски”. Преди две лета тя бе основно ремонтирана, като бяха поставени и нови плочки по тротоарите. Хората, които ежедневно минават по новите тротоари, не одобряват нововъведението със скосените плочки за удобство на автомобилите. И на “Ал. Стамболийски”, и на ремонтираната по същия начин улица “Юндола” навсякъде, където има такива скосявания, плочките отдавна са счупени. Така предвижването на пешеходците по новите тротоари вместо да е по-удобно, става опасно заради неравностите. С още по-голяма сила това важи за придвижването на хората с увеждания, а техният клуб е точно на ул. “Ал. Стамболийски”. Хората, които се обърнаха към редакцията, отправят призив към общината при направата на нови тротоари във Велинград повече да не се използва тази технология, включително и при ремонта на целия булевард “Съединение”. Те напомнят и още нещо, което десетки шофьори удобно “забравят”: тротоарите не са място за паркиране на автомобили. Конкретно по ул. “Ал. Стамболийски” има моменти, когато пешеходците буквално трябва да слаломират между колите, за да преминат. “Паякът” вдига само неправилно паркиралите на шосето, а на възмущението на живеещ на улицата служител на полицията отговорил, че “Велинград е друга губерния” и затова никой не закача автомобилите, които пречат на движението на пешеходците по тротоарите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай