Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.09.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.09.15
Публикувано 2015-09-22 18:18:50 от Темпо

420 първокласници в община Велинград ще запомнят вълнението и емоциите на своя първи учебен ден - 15 септември 2015 г. Успешна нова учебна година на тях и на всички ученици и учители!


НЕЗАВИСИМОСТ Община Велинград ще отбележи деня на независимостта на България 22 септември с официална церемония с издигане на националния флаг и слово на кмета Иван Лебанов, която ще започне в 11 часа пред сградата на общината. В програмата за празника ще участват Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев”, музикална школа “Звънче” и вокална група “Караоке”. По случай деня на независимостта на язовир “Батак” ще се проведе юбилейният 10-ти маратон, чийто съорганизатор е и Ротари клуб - Велинград.

ВРИД КМЕТ От 18 септември 2015 г. зам.-кметът Атанаска Хрисчева пое поста временно изпълняваща длъжността кмет на Община Велинград. Кметът Иван Лебанов и другите зам.-кметове Георги Янчев и Даниела Салкина ще участват в предизборната кампания.

СЕСИЯ На 17 септември се състоя последата редовна сесия на Общински съвет - Ракитово. Определени са временно изпълняващите длъжността кмет в периода на предизборната кампания: Красимир Вандев за община Ракитово, Иво Имамов за Костандово и Аспарух Попов за Дорково.

ХРАНИ Регионалната здравна инспекция започва проверки за организацията на хранене в училища и детски градини. Ще се проверява спазването на наредбите за здравословно хранене на децата, включително училищни столове и павилиони, доставки чрез кетъринг, автомати за храни и напитки и др.

ПРОЕКТ Община Ракитово е сред първите, които подписаха договор по социален проект от новия програмен период. Договорът е за проект “Независим живот на гражданите на община Ракитово” и е на стойност 494 451 лева. В продължение на 19 месеца ще бъдат осигурени социални услуги за хора с увреждания и работа за социални асистенти и домашни помощници.

ЧЕРВЕНА КНИГА Плиоценският парк в Дорково и Община Ракитово са сред институциите, на които РИОСВ - Пазарджик дарява екземпляри от новото издание на “Червената книга на България”. В трите тома, издадени от БАН и МОСВ, са събрани застрашени от изчезване видове: 808 растения и гъби, 287 животни и 166 местообитания. Луксозното издание е на български и английски език, има и електронна версия на български език, която е достъпна в интернет.

СЪРБИЯ Дорковският ансамбъл “Овчарска песен” участва в 30-ия събор на народното творчество в Падеж, Сърбия и изнесе концерт пред църквата в Крушевац. В рамките на събора е присъден приз за най-красив мъж, спечелен от дорковския самодеец Андрей Пеев.

От редакцията: Във връзка с поредицата от 4 почивни дни този брой на “Темпо” е приключен редакционно на 18 септември 2015 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай