Велинград - online - Честит юбилей 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Честит юбилей
Публикувано 2015-10-06 10:15:13 от Темпо

Д-р инж. Кирил Тодоров Цанов отпразнува 80-годишен юбилей. Той е роден на 28 септември 1935 г. във Велинград (с. Каменица). Завършва Горския техникум с първия му випуск, а след това Висшия лесотехнически институт в София. Успешно защитава дисертация и му се присъжда научното звание “кандидат на техническите науки" (сега “доктор”).

Трудовата му дейност започва през 1954 г. в Горското стопанство в гр. Нови Пазар, а след това работи като референт по охраната и лесничей в Горско стопанство Велинград, зам. директор на ГС Борово, директор на ГС Белово, а от 1971 до 1991 г. е директор на ГС Велинград. През 1991 г. е назначен за главен директор на Районна дирекция по горите в гр.Пазарджик, където работи до края на 1993 г., след което е пак директор на велинградското стопанство, на която длъжност през 1995 г. се пенсионира.
Под неговото ръководство са залесени и отгледани десетки хиляди декара нови гори и изведени отгледни и възобновителни сечи. Организирал е национални съвещания по горскостопански проблеми. Има публикувани много статии с професионална оценка и изводи по различни въпроси в областта на горското стопанство. Участва като съавтор и автор по написването на 7 книги, от които съавторство на “Иглолистните гори в България” и “Енциклопадичен справочник Чепино”. Автор е на книгите “История на горите в Чепинско” (2011 г.), “Наръчник по смолодобива" (2013 г.), “130 години горско стопанство Велинград (2015 г.) и др. Награден е с високи правителствени отличия. Негови статии са излизали и на страниците на “Темпо”, затова се присъединяваме към поздравленията и пожеланията по случай юбилея.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола