Велинград - online - Повече профилактика - по-малко онкозаболявания 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Повече профилактика - по-малко онкозаболявания
Публикувано 2015-10-06 10:19:34 от Темпо

На 1 октомври в Пазарджик беше официално открита XIV национална информационна кампания в помощ на онкоболните. Тази година беше създадена възможност за всички желаещи чрез интернет и с онлайн връзка да видят откриването на кампанията и да задават въпроси. Велинградската библиотека към ОНЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905”, както и още 4 библиотеки в Пловдив, Карлово и Смолян бяха специално избрани за представяне на кампанията. Това не е случайно, защото в последните години се забелязва тревожна тенденция в увеличаване броят на заболелите жени с рак на гърдата в районите на тези градове.

Стряскаща е статистиката, която е представена от “Сдружение за онкоболни и приятели“в Пазарджик. Според нея в България с рак на гърдата се диагностицират над 3 900 пациентки всяка година. По официални данни на РЗИ Пазарджик, предоставени от Комплексен онкологичен център - Пловдив, през миналата 2014 г. в област Пазарджик са диагностицирани 1152 жени.
В рамките на информационната кампания за лица с онкологични заболявания в Пазарджик бе представена лекция от д-р Антоанета Томова - началник на I-во вътрешно отделение в Комплексен онкологичен център - Пловдив. Темата бе свързана със световния месец за борба с рака на гърдата - успехи в лечението и нови подходи при диагностиката и лечението на рак на гърдата. Не на последно място е редовната периодична профилактика на жените и момичетата, с което се помага за ранната диагностика на заболяването и се увеличават шансовете за лечение. Благодарение на профилактиката и повишената здравна култура 90% от случаите на рак на гърдата са открити в ранен стадий, което дава възможност при правилно лекуване да се постигне пълно излекуване.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай