Велинград - online - Гражданско сдружение организира предизборен дебат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Гражданско сдружение организира предизборен дебат
Публикувано 2015-10-06 10:41:46 от Темпо

Гражданската инициатива “За запазване на Община Велинград като екологично чист регион без рудодобив” обяви, че организира открит обществен дебат. За участие в дебата ще бъдат поканени всички кандидати за кметове на общината и водачите на листи за общински съветници.

Темата ще бъде “Запазване на Община Велинград като екологично чист район”, съобщи председателят на Гражданската инициатива Васил Тодев. Тъй като проблемът е от изключително значение за местната общественост, е важно да бъде чуто мнението на претендентите за местната власт за потенциалните възможности за развитие на рудодобив на територията на общината и свързаните с тази дейност опасности за екологичното и социално-икономическо равновесие в района.
Дебатът ще се проведе на 15.10.2015 година (четвъртък) от 17:30 часа в голямата зала на Община Велинград и ще бъде отворен за жителите на Общината.
Според регламента на обсъждането всеки от кандидатите за общински кметове и водачи на листи за съветници ще има възможност да изложи своята позиция (за или против) за перспективите за развитие на рудодобив в района в рамките на 3 минути. Към участниците ще има и 3 уточняващи въпроса по темата, на които ще имат на разположение 2 минути за отговор.
За първи път местно гражданско сдружение се нагърбва с нелеката задача да организира предизборен дебат по важна за всеки жител на община Велинград тема. През февруари 2015 г. Гражданската инициатива “За запазване на Община Велинград като екологично чист регион без рудодобив” събра над 11 000 подписа на граждани на Велинград и околните селища, които са против рудодобива в нашия регион. След проверка на ГРАО подписката бе обявена за отговаряща на законовите изисквания и бе връчена на общинската власт като легитимен израз на волята на подписалите я жители на община Велинград. С предстоящия обществен дебат за пореден път Гражданската инициатива повдига темата, която пряко засяга бъдещето на Велинград и региона. Дебатът ще хвърли светлина по позициите за и против рудодобива на кандидатите за общинската власт през следващите 4 години и така ще помогне да хората да вземат своето решение за кого да гласуват на предстоящите местни избори.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай