Велинград - online - Учителка-поетеса изнесе юбилеен рецитал 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учителка-поетеса изнесе юбилеен рецитал
Публикувано 2015-10-15 15:07:22 от Темпо

На 8 октомври в кафе “Cinema” се проведе юбилеен рецитал на учителката по литература, станала поетеса, Евгения Хука-Вълкова. Тази година е юбилейна за г-жа Вълкова, защото навършва 80 години. Тя е дъщеря на руски емигранти, дошли в България в началото на 30- е години на миналия век, родена е в Чирпан, завършва ”Руска филология” в СУ “Св.Кл. Охридски, живяла и работила като учител в града на Пеньо Пенев - Димитровград, а днес живее в Хисаря. До момента е била съавтор в литературни сборници и има издадени четири стихосбирки.

Представяйки я, председателят на Литературен клуб “Н. Вапцаров” Александър Кочев каза, че сред публиката са един скъп приятел на учителката-поетеса - учителят Никола Колев и една нейна ученичка, на която е била класен ръководител - уважаваната от велинградчани д-р Костадинова. Той благодари на общината и на читалището, както и на членовете на Литературен кръг “Свободна мисъл”, които участват активно в пособни срещи.
Евгения Хука-Вълкова изуми с великолепния си юбилеен рецитал, който сама поднесе на публиката и заслужи бурните й аплодисменти. Да си на 80 г. и да “облечеш” дните на прехода в красиви стихове, да не забравяш, че “Любовта на всички възрасти е покорна”, а преклонението пред родината България да е пред и над всичко, е не само за уважение, но и за дълбок поклон.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води