Велинград - online - Забавно, приятно и вкусно! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Забавно, приятно и вкусно!
Публикувано 2015-10-20 10:24:43 от Темпо

На 16 октомври, в Световния ден на хляба, централният площад във Велинград се превърна в сцена за празничната програма, организирана от учителите и учениците от ПГИТ “Алеко Константинов”. За пореден път те отбелязаха празника на хляба, но тази година насочиха усилията си и към възстановяване на хубавата, но позабравена традиция в нашия град “Празник на картофите”. По този повед бяха припомнени любопитни факти и интересни моменти от историята на картофите и за важната роля, която те имат в българската кухня.

Празничната програма започна с танц на мажоретния състав към Духовия оркестър “Димитър Мечев” и включваше още изпълнения на малките мажоретки от ЦДГ “Еделвайс”, таланти от ДЮВИШ “Звънче” и танцьори от КСТ “Импулс”. Гост на празника беше готвачът шеф Пеньо Иванов, инициатор на идеята за създаване на движението “Пазители на традициите”. Стана ясно, че във фейсбук страницата на тази група има номинации и в раздел “Кулинария” е посочена и Тодорка Ланджова, помощник-директор в ПГИТ “Алеко Константинов”.
На финала домакините поканиха присъстващите да опитат от разнообразните видове хляб, хлебчета, питки, погачи, както и от различни ястия, в които са използвани картофи. Така празникът съчета 3 в 1 - забавно, приятно и вкусно!
А Дневният център за възрастни хора с увреждания благодари от сърце на ръководството на ПГИТ "Алеко Константинов" за предоставените вкусно приготвени изделия.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води