Велинград - online - Майки правят къщички за книги в детските градини 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Майки правят къщички за книги в детските градини
Публикувано 2015-10-20 10:34:53 от Темпо

Майки от Велинград подеха инициатива, с която искат да покажат на децата в детските градини, че четенето на книги не е скучно задължение, а удоволствие. В отговор на тяхната молба в събота, 17 октомври, в Къщата на Цвета много хора донесоха детски книжки. С тях във всяка от детските градини в нашия град ще бъдат направени къщички за книжки. Те ще играят ролята на малка свободна библиотека, от която всяко дете ще може да си избере книга, да я върне и да вземе следващата.

Цвета Велева разказва как се е родила идеята: “Всички майки носим детски книжки в градините, но повечето от тях са вече четени и препрочитани. Решихме, че ще е добре да ги разменим и така стигнахме до идеята за библиотека - взимаш книга и връщаш. Вместо книжките да стоят по рафтовете вкъщи, децата получават ново и интересно четиво. Искаме да покажем на най-малките, че четенето носи удоволствие, а не е само задължение. Идеята тръгва от детските градини, за да научим най-малките да обичат книгите още преди да тръгнат на училище.”
Сред многото майки, които донесоха книги за бъдещите къщички за книги, е Борислава Златарева: “Много харесвам инициативата. Децата ще бъдат приятно изненадани и ще ги привлече идеята за библиотека, от която могат да вземат книжка и след това да я сменят с друга”.
Полезната идея има нужда и от подкрепа за направата на самите дървени къщички за книги, за да има във всяка детска градина. Майките разчитат, че във Велинград ще се намерят хора, готови да помогнат.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България