Велинград - online - Идея, превърната в традиция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Идея, превърната в традиция
Публикувано 2015-10-20 10:41:28 от Темпо

От четири години в СОУ “Св. св. Кирил и Методий“ се осъществява прием след завършен седми клас на ученици в паралелка с интензивно изучаване на немски език като първи чужд. Атестат за качествената работа на учителите по немски език е нарастващото желание на родителите децата им да се обучават в нея. Всяка година ученици от тези паралелки участват в състезания и олимпиади по немски език и заемат призови места.
Три поредни години сегашните единадесетокласници участват във фестивала “Завесата се вдига за немски език“ с пиеси, преведени и адаптирани от техните учители. Представянето им е изключително успешно, въпреки че се конкурират с ученици от езикови гимназии от цялата страна.
За осъществяване на съвременен и ефективен начин на преподаване сериозен принос има полезното четиригодишно сътрудничество с немското посолство и с “Гьоте институт“. В училището няколко пъти в годината пребивава Йорг Каснер - референт и сътрудник на Консултантската служба за немски език към посолството на Германия в София, и оказва сериозна методическа помощ. Също така съдейства на учителите при реализирането на редица проекти, последният от които е обогатяване на училищната библиотека с учебни помагала и художествена литература на немски език на стойност 1500 лв., осигурени от немското посолство. Те са необходими за по-добрата подготовка на учениците за предстоящите изпити. Проектът се осъществи в началото на новата учебна година.
С удовлетворение отбелязваме, че тази година по предложение на Министерството на образованието и науката и немското посолство СОУ “Св. св. Кирил и Методий“ беше одобрено да издава немски дипломи. Със съдействието на същите институции главен учител по немски език Василка Дамянова участва в квалификационен курс в Берлин. В процес на осъществяване е летен езиков курс за учениците от паралелките с интензивно изучаване на немски език в Австрия.
Стремежът ни е да направим немски език предпочитан от повече деца от града и района. Резултатите ни показват, че си заслужава.
Христо Стоев, старши учител

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай