Велинград - online - Отново за Възпоменателен кръст - Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отново за Възпоменателен кръст - Велинград
Публикувано 2015-10-27 17:37:10 от Темпо

Изминаха няколко месеца от последната информация по подготовката за издигане на възпоменателен християнски кръст на паркинга пред гроба на Вела Пеева. Направеното през този период може да се каже, че завършва един предварителен етап и поставя началото на последния - самото реализиране. Вече има завършен проект, изработен безвъзмездно от инж. Благой Грънчаров от Велинград. Дадено е строително разрешение за неговото осъществяване. Избран е главен изпълнител на проекта - фирма “ТРАНСМЕТАЛ” Велинград, предстои подписване на договор за изпълнение. Обща стойност на проекта достига 100 000.00 лв.

На страницата във Фейсбук: Възпоменателен кръст - Велинград можете да намерите сметката за дарение и да следите хода на дарителската кампания по набирането на следствата. Сдружение за развитие Западни Родопи - Велинград слага началото с 6 300 лв., събрани от продажбата на календари през 1999 - 2000 год. В църквите, а и на други места, ще бъдат поставени кутии за малки дарения. Дарителите по банковата сметка ще бъдат посочвани по име на фейсбук страницата на проекта, ако не желаят, ще бъдат споменавани като „анонимен дарител”. След издигането на кръста, в бетонната основа ще бъде поставена книга на дарителите, с имената на всички допринесли за неговото построяване.
Отправяме призив към всички граждани да направят дарение, колкото могат, за издигането на този символ на града. Една приблизителна сметка показва, че ако всеки от 20 000 жители на града дари по 5 лв., то ще осигурят необходимите средства. Банкова сметка за кръста: BG28BPBI79301063190301 в Пощенска банка - Велинград.
Сдружение за развитие Западни Родопи - Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола