Велинград - online - Общини дължат големи суми за депониране на отпадъци 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общини дължат големи суми за депониране на отпадъци
Публикувано 2015-10-27 17:46:48 от Темпо

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пазарджик издаде актове за установяване на публично държавно вземане на седем общини, които имат неплатени отчисления за обезвреждане на отпадъци чрез депониране. В прессъобщението на инспекцията се казва, че през последните години общините увеличават количествата депонирани отпадъци и системно не предвиждат в бюджетите си средства за закриване и рекултивация на действащите сметища, както и за изграждане на съоръжения за третиране на битови и строителни отпадъци.
От 1 януари 2011 г. Законът за управление на отпадъците задължава общинските администрации да предвидят в бюджетите си тези суми и да ги превеждат системно по откритите за целта сметки в РИОСВ. Тези отчисления участват и във формирането на такса битови отпадъци.
По данни на РИОСВ към момента задълженията на община Пазарджик възлизат на 4 530 602 лева, на Велинград - 1 523 325 лева, Септември - 330 295 лева, Брацигово - 293 577 лева, Ракитово - 223 720 лева, Батак - 94 337 лева и Белово - 48 765 лева. Само общините Панагюрище и Лесичово са превели всички дължими отчисления.
Експертен анализ сочи, че причината за обема депонирани отпадъци и натрупването на дължимите за обезвреждането им суми е резултат от недостатъчната ефективност на въведените общински системи за разделно събиране на отпадъци. Една от целите на разделното събиране е именно намаляването на количествата отпадъци, отиващи на депата, а оттам и на дължимите отчисления.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай