Велинград - online - Велинградчанка стана най-красивата българка в САЩ за 2015 г. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Велинградчанка стана най-красивата българка в САЩ за 2015 г.
Публикувано 2015-11-04 09:27:05 от Темпо

25-годишната Ива Коева, родена и израснала във Велинград, бе избрана за най-красивата българка в САЩ на конкурса Miss Bulgaria in USA 2015, който се проведе на 25 октомври в Чикаго - градът с най-много български емигранти. Специално за читателите на вестник “Темпо” Ива се съгласи да разкаже повече за своите впечатления и емоции от конкурса.

- Как се озова в САЩ и какви бяха първите ти впечатления?
- Дойдох в Америка преди 9 години, след завършването на 9-ти клас в езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик. Да дойда тук не беше мое решение. Беше мечта на баща ми да спечели зелена карта и доста години не пропускаше да се запише в лотарията, подаваше документи не само от негово име, но и от името на майка ми. През 2008 година майка ми беше избрана и на 30 юни 2009 кацнахме на американска земя. Когато се записах в езиковата гимназия в Пазарджик, планът ми беше да замина за Германия след 12-ти клас и там да запиша бакалавърска степен. Съдбата обаче ме изпрати малко по-далеч.
Въпреки че не знаех английски и не познавах никого, бях щастлива от смелостта на родителите ми и се радвах да бъда тук. Единственият човек, с когото се разбирах, беше преподавателката ми по немски език. Училището имаше програма за ученици, чиито роден език не е английският. Всички преподаватели бяха любезни и внимателни. В класа ми имаше деца от целия свят - Полша, Румъния, Мексико, Япония, Китай, Корея. Спомням си, веднага след започването на учебната година, учителката ми по немски ме записа на някакво състезание. Не знаех все още тукашната учебна система как работи и до днес не разбрах дали беше състезание, олимпиада, конкурс или изпит. Съдейки по нейния ентусиазъм, мисля, че е било нещо престижно. Аз бях единствената от училището, която беше записана да участва. Състезанието беше за щата Илинойс. Оценката ми беше 96 от 100 възможни точки. Бях наградена с медал от училището и учителите се гордееха с мен. Беше приятно още в началото на престоя ми тук да докажа, че българите сме образовани. Това, че не знаех английски тогава, не ме караше да се чувствам малоценна, а напротив - стимулираше ме да напредна бързо.
- Този конкурс за красота традиционен ли е, за кой път се провежда в Чикаго?
- Конкурсът е традиционен и се провежда за четвърта поредна година.
- Кой организира конкурса и какви са условията?
- Боряна Павлова, основателка на българския женски клуб в Ню Йорк, ражда идеята за конкурса. Лилия Славова (актриса, член на всички актьорски профсъюзи, като драматург има публикувани пиеси в Българи и САЩ, като режисьор има награди в Българи и САЩ) без колебание става съпричастна към идеята. Боряна и Лилия са борбени жени, които влагат лично време и ресурси, за да помагат на млади момичета. Силвия Тасева ни придаде грация и координация на сцената. Тя е бивша гимнастичка от националният отбор на България, а сега е професионален треньор по художествена гимнастика на националният отбор на Пуерто Рико. Павел и Християн Пеневи са спонсорите, без които това събитие не можеше да бъде осъществено. Всяка една млада дама, която е готова да се нагърби със задълженията, които титлата "Мис България в Америка" носи, може да се кандидатира.
- Колко участнички имаше и в какви етапи премина конкурсът?
- Тази година до финала бяхме допуснати 16 момичета. Останах изключително удовлетворена от конкурса. Това не беше само конкурс за красота, това беше и урок. Титлата "Мис България в Америка" не е само една разходка по подиума. Тя е сбор от чар, елегантност, адаптация и бърза ориентация в непозната обстановка, свежи идеи и желание за тяхното осъществяване, и добро сценично поведение. Короната също така носи и дълг към родината и възможност да помогна на тези, които имат нужда. С част от наградата ще подпомогна българско училище тук, в Чикаго. Друга част ще даря на Дома за деца, лишени от родителски грижи във Велинград. Опознавайки момичетата и причините им защо са се явили на конкурса, най-голямо впечатление ми направи Нина Рангелова. Тя участва, за да покаже женствеността на плувкините и го направи! Нина постави нов национален рекорд на олимпиадата в Лондон. Тя е борбена, изключително дисциплинирана и се готви отново да представи достойно България на олимпиадата в Рио догодина. Именно за това с част от наградата ми ще подкрепя нейната подготовката. Вярвам в нея!
Етапите на конкурса бяха три. За първия кръг трябваше да представим танц по хореография на Силвия Тасева. Вторият кръг беше по бански костюм, предоставени от Ралица Иванова. Третият кръг беше с вечерни рокли на София Борисова. Тя дойде от България специално за събитието. След третия кръг бяха избрани шест финалистки, на които бяха зададени въпроси от журито. Моят въпрос бе зададен от Лаура Чуканова, която е “Мис Юта” и 3-то място “Мис САЩ”. Въпросът беше дали виждам промяна в България, ако не - какво бих променила. Аз виждам промяна. Младите, БОРБЕНИ хора в България, се реализират. Успехът до голяма степен е въпрос на усилие, мотивация и желание за просперитет, а не на заобикалящите условия.
В заключение искам да кажа, че за мен е удоволствие да споделя преживяното с родния си край. Гордея се, че съм от Велинград.
Георги Дишлянов

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай