Велинград - online - Викторина за народните будители от Чепинския край 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Викторина за народните будители от Чепинския край
Публикувано 2015-11-04 09:32:55 от Темпо

Денят на будителите бе отбелязан в СОУ “Васил Левски” с викторина, организирана от преподавателите Радка Тотолакова, учител по история и Златина Димитрова, учител по БЕЛ. Във викторината взеха участие ученици от Vа и Vб клас. Състезанието се проведе в 2 кръга. Най-напред децата представиха българските будители от епохата на Възраждането, а във втори кръг запознаха аудиторията с будителите на Чепинския край.

Участниците бяха леко притеснени, но отлично подготвени и с голям ентусиазъм се впуснаха в битката. С възрожденски плам представиха живота и делото на Паисий Хилендарски, Петър Берон, Васил Априлов, Неофит Рилски, Петко Славейков, Георги С. Раковски и веднага грабнаха вниманието на публиката, която беше изпълнила конферентната зала на СОУ ”Васил Левски”. Първи кръг беше много оспорван, но не можа да излъчи победител. Журито присъди максимален брой точки на всички участници. Решаващ за крайния изход на състезанието бе резултатът от втори кръг. В него учениците разказаха за патриотичната дейност на будителите от нашия край: Дядо Даскал, Поп Топорчо, Стою Масларов, Христо Масларов, Стою Докумов и Филип Главеев. Някои от учениците с гордост заявиха, че са наследници на тези родолюбиви велинградчани. Отборът на Vб клас успя да вземе минимален аванс от 1 т. и се поздрави с крайната победа.
За достойното си представяне учениците получиха награди, а организаторите на събитието си тръгнаха удовлетворени от положените усилия, защото викторината не само припомни делото на будителите, но успя да разпали родолюбивия пламък и чувството на гордост в не едно детско сърце!
Златина Димитрова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България