Велинград - online - “Бъдеще за община Велинград” ще стане гражданско сдружение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Бъдеще за община Велинград” ще стане гражданско сдружение
Публикувано 2015-11-04 09:46:45 от Темпо

“Няма да спрем дотук, след като получихме толкова голяма обществена подкрепа” - това е позицията на Ангел Манолов и на кандидатите за съветници от Местната коалиция “Бъдеще за община Велинград”. На 28 октомври те и техни съмишленици се събраха в Художествената галерия, за да направят равносметка и да начертаят планове за бъдещето.

Независимият кандидат за кмет Ангел Манолов, който спечели близо 5000 гласа и остана трети в кметската битка и водачът на листата за общински съветници Пламен Мавров, спечелила 4 места в новия местен парламент, отново благодариха на целия екип и на всички избиратели, които ги подкрепиха. Г-н Манолов подчерта, че огромен брой образовани, млади, разумно мислещи хора са дали идеите си за развитие на община Велинград в техни ръце и тези идеи трябва да бъдат развивани и превърнати в реалност. Това са хора, които не са подвластни на натиск заради дърва, ток или политическа партия, отърсили се от страха, без корпоративни интереси и искащи да живеят нормално в град, който да стане по-млад и по-перспективен. Оттук нататък те ще имат думата при обсъждането на всяко важно за общината и града решение. “Не ни интересува кой ще е следващият кмет, интересува ни да вземе под внимание мнението на 5000 жители на общината, които вече ще бъдат сериозен коректив на местната власт”, каза Ангел Манолов. Пламен Мавров също сподели, че е щастлив, като ходи по улиците след изборите, защото го спират много хора, които ги боли за нашата община и те трябва да бъдат чути.
Обсъдена бе идеята да бъде регистрирано сдружение “Бъдеще за община Велинград”, което да утвърждава и развива ценностите на гражданското общество, да взаимодейства с органите на местно и държавно управление, да създава система за граждански контрол и да стимулира участието на гражданите в местното самоуправление. Бъдещото сдружение ще развива собствени инициативи, свързани с развитието на общината, ще изразява обществено мнение, ще огласява факти, свързани с управлението и обществения живот. То ще играе ролята на местен омбудсман, като се застъпва за хора със засегнати и нарушени права. Друга идея е създаването на консултански център, който ще помага на гражданите за решаване на правни, социални, здравни и други въпроси. Членството в сдружението е свободно, а управлението ще бъде от съвет, който се избира от членовете му.
Предложението за създаване на сдружение бе адмирирано от всички присъстващи. София Ключкова заяви, че нейната мечта за повече граждански контрол на сесиите на Общинския съвет най-сетне се сбъдва. Дияна Кехайова направи равносметка, че Местната коалиция “Бъдеще за община Велинград” е влязла с летящ старт в местното самоуправление, а постигнатият на изборите резултат е атестация за цялостната работата на нейните кандидати. Тя предложи бъдещото сдружение да се запознава и да дебатира предварително материалите за общинските сесии и чрез съветниците от коалицията да прави предложения, както и питания към бъдещия кмет. Галя Станчева изтъкна, че на изборите “Бъдеще за община Велинград” се превърна във феномен, защото от една страната то даде надежда на хората, а от друга страна хората дадоха надежда, че във Велинград има гражданско общество. Тя предложи веднага след балотажа да изчистят всичките плакати на коалицията, за да покажат, че спазват правилата и имат отговорно поведение на граждани.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай