Велинград - online - Видима победа на ГЕРБ и новия кмет Костадин Коев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Видима победа на ГЕРБ и новия кмет Костадин Коев
Публикувано 2015-11-04 10:18:09 от Темпо

Балотажът на 1 ноември 2015 г. завърши с историческа първа победа на партия ГЕРБ в битката за кмет на Община Велинград. През 2007 и 2011 г. ГЕРБ бе победен в тази битка от независимия кандидат Иван Лебанов. След два кметски мандата сега той загуби срещу кандидата на управляващата партия Костадин Коев, който спечели видима победа с преднина от 1848 гласа.

15 686 от имащите право на глас 31 388 жители на община Велинград дадоха своя вот в кметския балотаж. Още от сутринта в неделя се видя, че избирателната активност ще бъде значително по-ниска в сравнение с първия тур и с предишни балотажи през годините. Най-ярък пример бе малобройната секция в Бозево, където до 13 часа нямаше нито един подаден глас. В края на деня ОИК отчете избирателна активност от 50%. За Велинград процентът е 45% - гласуваха 9 463 от общо 20 966 избиратели. В кметствата активността бе по-висока и стигна 56% - гласуваха 5830 от общо 10 399 избиратели.
През целия изборен ден в Общинската избирателна комисия не бяха подадени нито една жалба или сигнал за нарушения и така темата за купуване на гласове остана неофициална, непроверена и недоказана.
В секциите нямаше струпване на хора, гласуването вървеше много по-бързо от първия тур. По-лека бе и работата на секционните избирателни комисии, които приключиха с броенето и попълването на протоколите час-два след края на гласуването. За отчитането на протоколите и приемането на изборните книжа в ОИК и Общинска администрация бе създадена много добра организация.
Крайният резултат от кметската битка е 8588 гласа или 56.03% за Костадин Коев и 6740 гласа или 43.97% за Иван Лебанов. В секциите във Велинград вота печели досегашният кмет Иван Лебанов с подкрепата на 4658 избиратели, а Костадин Коев получава 4546 гласа. Везните наклони гласуването в кметствата, където за Иван Лебанов гласуваха 2082, а за Костадин Коев почти двойно повече - 4042 избиратели. (Подробности за гласуването по секции представяме в таблицата).
Вечерта настроението в щаба на БСП бе минорно. В предизборния щаб на ГЕРБ Костадин Коев приемаше поздравления за победата, която бе отпразнувана с музика и двукратни фойерверки.
Новият кмет на Община Велинград Костадин Коев е роден през 1964 г., женен, с едно дете. Завършил е висше образование със специалност “Ветеринарна медицина” във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Работил е като ветеринарен лекар, а от 1998 г. се занимава с производство на мебели. Влиза за първи път в местния политически живот и общинското управление с амбицията за промяна, за каквато гласуваха и болшинството жители на община Велинград в тези избори.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай