Велинград - online - Ще засадят ли в Чепино дървета на местата на отсечените? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще засадят ли в Чепино дървета на местата на отсечените?
Публикувано 2015-11-10 09:15:14 от Темпо

Макар и планираната, сечта на близо 40 здрави широколистни дървета в кв. Чепино предизвика недоволство в голяма част от хората. Сега те очакват на вече оголените тротоари да се засадят нови дървесни видове, както беше обещано от общинската администрация. Междувременно започна и застилането със старите мраморни плочки, които първо бяха разкъртени и след поставянето на циментова основа, отново бяха наредени.
Очакванията да бъдат сменени с нови бетонни плочки не се оправдаха, защото в проекта е предвидено използването на предишните плочки, най-вероятно защото запазват автентичния вид на квартала, който попада под защита като паметник на културата.
Застилането на старите мраморни плочки започна, но странно защо не се виждаха (до 30 октомври) места за засаждане на дървета. В разговор с работниците стана ясно, че никой не им е нареждал да оставят място за новите дървета. От главния архитект на общината Тодор Енев разбрахме, че дървета ще има - 18 на брой в отсечката на бул. ”Съединение” от площад “Македония” до пресечката с ул. ”Никола Ихтимански”. Те ще бъдат разположени зигзагообразно, както и уличните лампи, които ще бъдат в ретро стил. Така срещу всяка лампа ще има дърво, а по тротоарите ще се редуват лампа-дърво. Категоричното твърдение на гл.архитект Т. Енев обаче не кореспондираше с действията на работниците, които продължаваха да застилат плочника, без да оставят места за засаждане на дърветата. Когато потърсихме отговор на въпроса защо се получава разминаване, бяхме информирани, че допълнително ще се изрежат местата за дърветата и това няма да представлява трудност. В крайна сметка вече има две определени места за дървета, но не са направени по начина, оповестен от арх. Енев.
Жителите на Чепино се интересуват и от един друг въпрос: дали ще има подмяна на тръби от водопроводната и канализационната мрежа. За отговор потърсихме зам.-кмета Даниела Салкина, която заяви, че като първи етап, който вече започна, ще бъде подменен водопроводът от жп прелеза при Клептуза по улиците “Димитър Благоев” и “Братя Маврикови”, както и от площад “Македония” по бул. “Съединение” до пресечките с улиците “Родопи” и “8 март”. Що се отнася до канализационната система, тя ще бъде рехабилитирана в по-късен етап със средства от ПУДООС. Цялостен ремонт не е наложителен, а там, където е необходимо, ще се ползва безизкопна технология с машини тип “къртица”, което не налага разкопаването на вече положени улични настилки.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола