Велинград - online - Природата дава уроци в зелено място за учене 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Природата дава уроци в зелено място за учене
Публикувано 2015-11-10 09:17:13 от Темпо

От 6 ноември 2015 г. СОУ “Св.св. Кирил и Методий” разполага с нов иновативен кабинет - алтернативно зелено място за учене. Кабинетът е обособен в заградена част до училищната сграда, където сред зеленина са разположени маси и пейки, а по стените информационни табла за редките растения и животни и за природните забележителности в региона. Създаването на тази зелена алтернатива стана възможно, след като училището спечели финансиране по програма “Обичам природата и аз участвам” на ПУДООС и МОСВ.

Откриването на иновативния кабинет се превърна в празник, уважен от Ели Тричкова - началник отдел в МОН, новоизбрания общински кмет Костадин Коев, доц. Невена Шулева от ЛТУ, д-р Пламен Патърчанов от СУ “Кл. Охридски”, директори на местни училища и родители. Г-жа Тричкова поднесе поздравителен адрес от зам.-министъра на образованието Ваня Кастрева с пожелание в новия кабинет дуцата да учат най-важните уроци - на природата. Пламен Патърчанов сподели вълнението си на бивш възпитаник на училището и гордостта, че в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” има не просто алтернативен кабинет, а алтернативен подход, който следва променящия се свят.
Специално подготвената програма, в която главни герои бяха ученици от различни класове, показа България като част от рая, а Велинград като най-хубавото място в сърцето на този рай.
Директорът на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Ани Василева благодари на г-жа Стоева и г-жа Шаламанова, които са разработили проекта и на всички, които са били съпричастни към идеята. А след прерязването на лентата зеленото място за учене всеки ден ще напомня, че трябва да пазим природата, за да имаме своето късче от земния рай.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води