Велинград - online - Новите кметове и съветници полагат клетва на 12 ноември 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новите кметове и съветници полагат клетва на 12 ноември
Публикувано 2015-11-10 09:20:12 от Темпо

Областният управител Трендафил Величков издаде заповед, с която насрочи първото заседание на новоизбрания Общински съвет - Велинград. То ще се проведе на 12 ноември 2015 г. (четвъртъ) от 14 часа в голямата зала на общината.

Първата сесия ще бъде тържествена и ще започне с полагане на клетва от новоизбрания кмет на община Велинград Костадин Коев от ГЕРБ, новите кметове на 19 кметства и новите 29 общински съветници.
Дни преди сесията, на 9 ноември, в Пазарджишкия административен съд започва ще се гледа делото, образувано по жалби от водача на листата с кандидати за общински съветници от ЕНП Реджеп Ходжов и от Реформаторския блок. Двете партии оспорват решението на Общинската избирателна комисия за разпределяне на 29-те мандата в местния парламент и искат ново преброяване на бюлетините за общински съветници. На РБ не достигнаха само 8 гласа, за да участва при разпределението на мандатите в новия Общински съвет, а на ЕНП - 40 гласа. По закон съдебното оспорване не спира решението на ОИК и полагането на клетва от новоизбраните съветници. На теория съдът може да постанови решение за спиране, но съдебната практика сочи обратното.
Другата точка в дневния ред на тържествената сесия е изборът на председател на Общинския съвет. Гласуването е тайно, за избора е нужно мнозинство от най-малко 15 гласа, така че вотът ще бъде показателен за бъдещите коалиции. Припомняме, че в новия местен парламент влизат 8 политически групи, но нито една от тях не разполага с пълно мнозинство: ГЕРБ има 10 съветници, ДПС и МК “Бъдеще за община Велинград” по 4, БСП - трима, а с по двама съветници са МК “Патриоти”, МК “Заедно за Велинград”, Народен съюз и Социалдемократическата партия.
На същата дата 12 ноември, но от 10.30 часа сутринта, ще се проведе тържествена сесия и в община Ракитово. Клетва ще положат новият общински кмет Костадин Холянов от ПК “Екогласност”, кметът на Дорково Николай Ковачев, кметът на Костандово Валентин Вигнев и новите 17 съветници. В Общински съвет - Ракитово също ще се търсят коалиции, защото няма партия с пълно мнозинство: ГЕРБ има 6 места, ДПС и ПК “Екогласност” по 3, БСП и Евророма по две и Реформаторският блок спечели 1 място.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай