Велинград - online - Проблемите с водата ще продължат и тази седмица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Проблемите с водата ще продължат и тази седмица
Публикувано 2015-11-10 09:21:57 от Темпо

Изминалата седмица бе тежка за всички живеещи по бул. “Съединение”, околните улици, квартал Каменица и Драгиново. Ремонтните дейности по централния булевард доведоха до спиране на водоподаването не за часове, а за дни.
Първоначално от общинското дружество “ВКТВ” обявиха, че заради изключване на стария и включване на новия водопровод вода няма да има на 4 и 5 ноември от 8 до 18 часа.
Работата на терен обаче се оказа много по-трудна от планираната, така че водоподаването не бе възстановено и нормализирано и през следващите дни. От “ВКТВ” обясниха това с “непредвидени обстоятелства и несъответствия в проекта по реконструкция на водопровода по бул. “Съединение”. За “Темпо” управителят на дружеството Борис Голомехов съобщи, че по стария водопровод по булеварда са открити множество незаконни отклонения и по тях се връщат големи количества вода. От понеделник, 9 ноември, “ВКТВ” започва проверки и прекъсване на незаконните отклонения по водопровода. В кв. Каменица до моста на река “Еленка” се е наложило от “ВКТВ” да поставят 15 метра водопровод, който първоначално не е бил предвиден в проекта и това също е забавило възстановяването на нормалното водоподаване.
Новата седмица идва с нов проблем. Държавната фирма “Язовири и каскади” към НЕК уведоми, че заради планов оглед спира водоподаването от дюкер “Чукура” в периода от 17 часа на 10 ноември 2015 г. (вторник) до 10 часа на 13 ноември 2015 г. (петък). Това означава, че в указаното време ще спре работата на пречиствателната станция и без вода ще останат кв. Зайче блато в Лъджене, голяма част от кв. Чепино и цяла Каменица. Ще имат вода всички абонати във Велинград, които се захранват от водопроводите “Суха лъка” и “Клептуза”. От “ВКТВ” водят преговори с “Язовири и каскади” профилактиката да се извърши поетапно и водата да се пуска поне за няколко часа дневно, но до 8 ноември включително все още не беше ясно дали ще се стигне до споразумение.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай