Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.11.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.11.15
Публикувано 2015-11-10 09:23:00 от Темпо

ПОЛИЦАИ Служители на полицията във Велинград се включиха в протестите срещу промените в заплаането и социалните придобивки, предложени с бюджета за 2016 г. Във вторник, 3 ноември, група полицаи блокираха за кратко шосето на входа на Велинград. На празника на полицията Архангеловден полицаи от Велинград се включиха в националния протест в столицата.


ЗЕМЕДЕЛИЕ През ноември Националната служба за съвети в земеделието организира приемни в общините от област Пазарджик, където интересуващите се ще могат да получат експертна информация за възможностите на Програмата за развитие на селските райони (ПРРС), схемите за директни плащания и националните схеми за подпомагане на земеделските стопани. Във Велинград приемната ще бъде на 11 ноември от 9 до 12.30 часа в Общинската служба “Земеделие”. Същия ден приемната ще бъде в Ракитово - от 13.30 до 16 часа. В община Сърница приемната е насрочена за 20 ноември от 11 до 15 часа. Междувременно Министерството на земеделието обнародва наредба за инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти, които ще се финансират от ПРРС. И трите общини Велинград, Сърница и Ракитово попадат в списъка на възможните бенефициенти.

ОСПОРВАНЕ Пазарджишкият административен съд остави в сила решение на Общински съвет - Велинград за продажбата на ливада от 2.3 декара, която е частна общинска собственост. Гласуваното през юли 2015 г. бе оспорено от областния управител и след като съветниците го потвърдиха, влезе в съдебна процедура. Според съда решението не противоречи на материалния закон и общината има право да продава ливади. Съдебното решение може да бъде оспорванато пред още една инстанция - Върховен административен съд.

ОБРАЗОВАНИЕ С решение от 30 октомври Министерският съвет отпуска допълнителни 19.9 милиона лева за финансиране на различни програми за училища и детски градини, включително за транспорт от и до средищните учебни заведения. Според постановлението община Велинград ще получи допълнителни 91 966 лева, община Сърница - 14 881 лева, община Ракитово - 43 046 лева.

ЮБИЛЕЙ На 13 ноември (петък) велинградското Народно читалище “Св.св. Кирил и Методий-1905” ще празнува 110 години от своето създаване. Юбилейният концерт ще се проведе от 18 часа в зала “Знаме на мира” в кв. Чепино.

СЪБРАНИЕ НЧ “Васил Левски-1905” проведе своето редовно отчетно-изборно събрание на 5 ноември 2015 г. За председател на читалището е избран Никола Делиев.

МЕЧКИ От 3 до 6 ноември бе извършен ежегодният мониторинг на числеността на кафявата мечка в Родопите. Тази есен специалисти от РИОСВ и горските стопанства направиха преброяване на мечките в района на горските стопанства в Батак и Пещера и се очаква да обявят резултатите.

ЛИСИЦИ От 6 ноември в Пазарджишка област започна ваксинация на лисиците срещу бяс. Ваксинацията ще продължи 3 седмици, а от Агенцията по безопасност на храните напомнят на хората да не пипат поставените в гората примамки, тъй като ваксината е опасна за човешкото здравето.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай