Велинград - online - Видео витрина ще представя културните събития 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Видео витрина ще представя културните събития
Публикувано 2015-11-17 08:49:19 от Темпо

Преди няколко десетилетия на това място висяха афиши за филмите, които велинградчани гледаха в “киното”. Когато “киното” бе закрито, тук вместо афиши подреждаха табла със снимки от изяви на самодейните състави. От 13 ноември 2015 г. витрината пред входа на Народно читалище “Отец Паисий-1893” е изцяло променена - вече е “видео витрина”, модерен и полезен инструмент за комуникация, който е в крак с времето.

На “чист български” новата придобивка се нарича портал за видео стрийминг, който стана факт благодарение на проекта “Подобряване организационната устойчивост на НЧ “Отец Паисий-1893” чрез внедряване на нови технологии и обучение на персонала”, финасиран от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България. Видео витрината ще излъчва материали за културни организации в общината - музей, галерия, читалища плюс информация за местните културни събития. Надеждата и целта е това да бъде една по-съвременна форма за общуване с публиката, да се съчетаят силата на традицията с виртуалността на XXI век.
Първият видеоматериал, който бе излъчен, бе кратък рекламен филм за Велинград. Това бе част от програмата, подготвена от домакините, в която прозвучаха и изпълнения на саксофон в изпълнение на Катерина Мирчева, преподавател в музикалната школа към читалището. Поздрав към присъстващите отправи председателят на НЧ “Отец Паисий-1893” Цветан Котев, който благодари на екипа, положил много труд по проекта - Силвена Байракова, Стойчо Ушев, Иван Славейков и др. Кметът на община Велинград Костадин Коев изпрати поздравителен адрес, поднесен от Недялка Стефанова, а сред официалните гости на тържеството бяха новоизбраният председател на Общинския съвет Бельо Мандраджиев, лидерът на БСП и общински съветник Георги Янчев, директорът на Историческия музей Снежана Велева, колеги от читалища във Велинград и община Ракитово. Цвете към празника прибави Лиляна Шаламанова, помощник-директор на СОУ “Св.св. Кирил и Методий”.
Откриването на видео портала е заключителната част на проекта, по който читалището разработи и нов сайт: http://chitalishte.eu/nchop-1893. Както “Темпо” вече писа, голямото богатство на новия сайт са виртуалните албуми с голям брой архивни кадри, които вече са дигитализирани и по този начин е спасена част от историята на читалищния театър, хор, духов оркестър и други читалищни инициативи. Сред полезната информация в сайта са още календар на културните събития в общината и виртуална туристическа карта с информация за обекти от културното наследство на територията на Чепинската котловина и примерни туристически маршрути. По проекта двама служители на читалището са обучени за администратори на сайта.
Първото излъчване “на живо” на видео витрината ще можем да видим по време на тазгодишния Коледен концерт на читалището.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води