Велинград - online - Общините се подготвят за зимата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общините се подготвят за зимата
Публикувано 2015-11-17 08:50:14 от Темпо

Областният щаб за защита при бедствия проведе заседание, на което всички общини и държавни институции от област Пазарджик представиха мерки за осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през есенно-зимния сезон 2015/2016 г.

В общините Белово, Велинград, Пазарджик и Лесичово има сключени договори за зимно поддържане на уличната и общинска пътна мрежа през зимния сезон. Общините Батак, Брацигово, Септември, Панагюрище, Стрелча и Сърница са в процедура по избор на изпълнител, а в общините Пещера и Ракитово зимното поддържане и снегопочистване се извършва от Общинско предприятие.
Във всички държавни институции и здравни заведения са актуализирани плановете за работа през зимния период и при усложнена зимна обстановка. Лечебните заведения имат изготвен разчет за вътрешно болнично преструктуриране на легловия фонд при необходимост. Извършени са проверки на алтернативното ел. захранване, прави се проверка на снегопочистващата техника.
Поуките от обилните снеговалежи през март 2015 г. също са отчетени и на база на техния анализ щабът прие няколко решения. Кметовете на общини имат 15 дни, за да организират проиграването на част “Снегонавяване и обледяване” от плана за защита при бедствия на общината. Регионалната Дирекция по горите и Областно пътно управление трябва да организират групи по отстраняване на паднали дървета в сервитутите и в близост до тях. До мобилните оператори са изпратени писма за проверка и осигуряване на надеждно алтернативно електрозахранване на съоръженията им за ретранслиране.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води