Велинград - online - И във Велинград започна подписка за референдума на Слави 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

И във Велинград започна подписка за референдума на Слави
Публикувано 2015-11-17 08:54:41 от Темпо

Гражданското движение “ДНЕС” (Движение за национално единство и спасение) е основен партньор за провеждането на подписката за референдума, организиран от Инициативен комитет в "Шоуто на Слави". Представители и доброволци на “ДНЕС” във Велинград откриха пункт за събиране на подписи, който се намира на бул. “Съединение” 60 А, в магазина за цветя и сувенири. Основният мотив на “ДНЕС” да поеме организацията на подписката и мрежата от доброволци за референдума е разбирането, че “Съединението прави силата“.
Заедно с подписката е оставена и тетрадка, в която всеки може да сподели мнение, коментар или да направи конкретно предложение по отношение на референдума. В няколко населени места от общината също ще бъдат разположени пунктове за подписи в подкрепа на референдума.
Партньор на “ДНЕС” във Велинград стана “Бъдеще за община Велинград” - новото гражданско сдружение, което участва в местните избори с листа за общински съветници начело с Пламен Мавров и подкрепи независимия кандидат за кмет Ангел Манолов. След изборите бе взето решение за превръщане на “Бъдеще за община Велинград” в гражданско сдружение и една от първите му инициативи е включването в събирането на подписката за референдума на Слави. За момента от “Бъдеще за община Велинград” са открити 3 пункта за събиране на подписи: в кафене “Монти” до Художествената галерия и в двата магазина за цветя “Маргарита” в центъра на Велинград. Доброволци от сдружението събират подписи и извън пунктовете, чийто брой се очаква да расте.
Искането за произвеждане на националния референдум включва 6 въпроса:
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
Подписката стартира на 10 ноевмри и ще продължи 3 месеца - до 10.02.2016 г. Необходимо е да бъдат събрани поне 400 000 (четиристотин хиляди) реални подписа на пълнолетни граждани, които да попълнят точно и пълно трите си имена, ЕГН, постоянен адрес и подпис. При непълна информация подписите могат да бъдат анулирани. Организаторите гарантират, че личните данни ще се използват само във връзка с искането за референдума.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай