Велинград - online - Нови лица начело на Община Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нови лица начело на Община Ракитово
Публикувано 2015-11-17 09:02:49 от Темпо

С водосвет пред сградата на общината и с пожелание да възцари дух на разбирателство и благоденствие отец Стоил даде начало на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания кмет на община Ракитово Костадин Холянов и 17-те нови общински съветници. Пред общината се събраха множество жители на Ракитово, както и гости, сред които председателят на ПК “Екогласност” Емил Георгиев, от чиято партия се кандидатира Костадин Холянов и областният лидер на ДПС Юмер Хамза.

Първото заседание на местния парламент бе свикано и открито от областния управител Трендафил Величков и водено от най-възрастния съветник - Димитър Андонов от Реформаторския блок. Г-н Величков отправи благодарност към досегашния кмет на общината Любомир Петков и екипа от изминалия мандат за ползотворната работа и всички добри неща, направени за Ракитово. Той пожела на новия кмет Костадин Холянов на първо място приемственост в работата и да надгражда постигнатите успехи. “Като приятел на Ракитово обещавам да бъда в помощ, защото общината има много проблеми, които трябва да решаваме - на първо място ВиК мрежата. Проектът “Сютка” трябва да мине първата фаза на рестарт, а добрата новина от вчера е, че с писмо от министър Лиляна Павлова МРРБ дава съгласие този толкова важен за региона проект да се случи”, заяви областният управител.
Екскметът Любомир Петков връчи кметската огърлица на новия общински кмет Костадин Холянов, който благодари на всички избиратели и обеща през неговия мандат община Ракитово да стане една от най-хубавите в страната, да привлече много инвестиции, да осъществи проекта “Сютка”, да изгради нови водопроводи и още ред хубави неща за жителите на Ракитово, Костандово и Дорково.
Председателят на Общинската избирателна комисия Костадинка Янева връчи удостоверенията за избор и клетвените листове, след което кметът на община Ракитово Костадин Холянов, на Дорково Николай Ковачев, на Костандово Валентин Вигнев и съветниците положиха тържествената клетва.
Втора точка в сесията бе избор на председател на Общинския съвет. Тайното гласуване бе проведено от 3-членна комисия, в която съветниците избраха Петя Чолева от “Екогласност” - председател, Лидия Прагова от ГЕРБ и Цанко Моллов от ДПС. Предложени бяха две кандидатури: на Нина Димова от БСП и на Димитър Андонов от РБ. С 10 гласа подкрепа председателския пост спечели Нина Димова, а гласуването очерта новото управляващо мнозинство: ПК “Екогласност”, ДПС, БСП и “Евророма”.
След като благодари за подкрепата, г-жа Димова призова общинските съветници да загърбят политическите различия и заедно с кмета К. Холянов да се обединят и да работят за силно самоуправление и благоденствие на жителите на общината.
Избрана бе временна комисия с представители на 7-те политически сили, която ще работи по Правилника за дейността на Общинския съвет и ще предложи промени в него на предстоящата първа редовна сесия.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай