Велинград - online - Търсим създателите на каменната чешма на поляната “Свети Спас” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Търсим създателите на каменната чешма на поляната “Свети Спас”
Публикувано 2015-11-24 09:16:58 от Темпо

Минаха доста години, откакто на страниците на “Темпо” излезе разказ с надслов “С малко думи, но с много обич”. Самото заглавие подсказва, че става дума за нещо красиво и вълнуващо - за онази радостна дата 23 февруари 2013 година, когато за първи път (заслужава си да посторим още много пъти, че за първи път!) на десетина метра в подножието на свещената и красива поляна “Свети Спас” се появи студена и пивка вода
. От този момент елипсовидната поляна доби още по-чаровен вид, с който всеки ден привлича туристи и любители на природата от хотелите и почивните станции на южния квартал Чепино. “Виновниците”, заслужили нашата голяма обич и признателност, бяха Иван Целев, който заедно с негова бригада прокараха вода и Александър Пиронков, който изработи дървена коритница - най-красивия декор за поляната.
Красивите и вълнуващи мигове за свещената и туристическа поляна продължават. Това лято, родило се в годината 2015, изненадващо и радостно ни предложи нови. На мястото на старата чешма виждаме модерна и красива каменна чешма. Естественият камък, красивата форма, майсторската изработка будят радост и удовлетворение. В този момент туристическите желания не са много, а само едно - признателност към творците, които със своя труд и обич промениха не само картината на поляната “Свети Спас”, но и ни вдъхнаха радост и гордост. Чешмата с нейното течно злато се превърна в магнит за посетителите.
Но лятото отдавна е изместено от есента, а никой не знае нито дума за хората или човека, направили чешмата. Големите усилия на туристите от чепинската буна да открият “виновниците” все още остават без резултат. Това налага на страниците на вестник “Темпо” да изпишем два телефона: 0359 5 05 55 - семейство Зинкови и 0359 5 47 15 - Борислав Даскалов. Молим всички, които знаят малко или много по този въпрос, да използват посочените телефони за запознаване.
Всеизвестна е мисълта, че птиците летят високо не за да търсят гордост или слава, а за да се радват на сините простори, зелените гори и морави. От височината на такъв полет, далеч от слава и гордост, нашите анонимни строители на тази красива чешма пазят своята скромност - онази черта, която е най-голямата украса за човека. Всеки човешки живот се измерва не с неговата продължителност, а с онова малко или много, което е оставил след себе си. Следата, оставена от хората, съградили чешмата на поляната “Свети Спас”, е достойна. Дай, Боже, повече следи, по които да върви туристическият ни живот!
Никола Вецов, турист

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола