Велинград - online - 148 търговци на електроенергия ще се състезават за доверието на потребителите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

148 търговци на електроенергия ще се състезават за доверието на потребителите
Публикувано 2015-11-24 09:32:45 от Темпо

От следващата година 148 лицензирани търговци на електроенергия ще се състезават за доверието на потребителите. На практика всеки абонат ще може да избере сам търговеца, който да му предостави услугата. Идеята е конкуренцията на пазара на ел. енергия да намали сметките ни за ток. В последните няколко месеца броят на клиентите, които купуват свободно ел. енергия от високо и средно напрежение, рязко е нараснал и в момента те са около 12 000.
По данни на КЕВР в България има регистрирани около 5 млн. електромера за ниско напрежение. Това означава, че в близките 5 години 5 милиона абонати ще трябва да сключат договори с компании-търговци на еленергия в условията на либерализирания пазар.
Данните бяха оповестени на информационна среща за либерализацията на електроенергийния пазар, която се проведе на 20 ноември 2015 г. в Областната администрация в Пазарджик. Темата на срещата бе преминаването към свободен пазар на електроенергията и възможностите, които са следствие от това. Тя бе открита от заместник-областния управител Гинче Караминова в присъствието на представители на сдружения на работодатели, директори на училища, управители на болници, представители на общините и журналисти.
Екип на Министерство на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране, Българския енергиен холдинг, електроразпределителните дружества представи основните акценти в либерализацията на електроенергийния пазар. Целта е постигане на най-висока ефективност на предлаганата електроенергия чрез пазарни механизми и конкуренция на цената на енергията. Представители на Българската енергийна борса съобщиха, че на 8 декември борсата ще започне тестовата си работа с реални участници.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води