Велинград - online - Четирима от “Звънче” ще пеят на концерт в Абу Даби 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Четирима от “Звънче” ще пеят на концерт в Абу Даби
Публикувано 2015-11-24 09:42:00 от Темпо

Талантливите деца от ДЮВИЩ “Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви получиха възможност за международна изява. На 4 от тях предстои посещение от 21 до 28 ноември в арабското емирство Абу Даби, където ще вземат активно участие в традиционния концерт, който организира Музикалният институт “Амадеус” - частно музикално училище, собственост на българското семейство Мирчеви от Велинград.

Идеята за изявите на 4 от талантливите изпълнители на “Звънче” е съвместно дело на музикалния педагог Катерина Мирчева и на Йорданка Казалиева. Те стигат до общото мнение да се реализира едно силно българско участие в навечерието на декемврийските празници в емирството и то да бъде подплатено с изявите на музикалната школа “Звънче”, която през 2016 г. ще отбележи юбилей - 20 години от създаването си! Освен това до този момент концертите са преминавали само с инструментални изпълнения на музикантите, а сега ще има възможност да се представят и певци.
Калина Десподска, Николета Сачкова, Иванка Алексиева и Венелин Каленов са избрани да участват в концерта заради добрите си изпълнения и множеството награди, които са получили при участията си в конкурси и фестивали. Не на последно място е отчетен и фактът, че те изпълняват песни на няколко езика - български, английски, испански, италиански и др. Младите изпълнители заминават за Абу Даби заедно със своята ръководителка г-жа Казалиева. А там ще бъдат посрещнати от главния мениджър на “Амадеус” Валери Мирчев, който е и основен организатор на празничния концерт. Разходите по пътуването и престоят на децата и техните придружители са поделени между тях и сем. Мирчеви. Едноседмичното пребиваването в емирството няма да е свързано само с репетиции, а ще се използва и за опознаване на интересни места в Абу Даби и Дубай. И една любопитна подробност - в същия период точно в Абу Даби ще се проведе и поредният етап Гран При 2015 от състезанията във “Формула 1”.
Концертът е планиран за 27 ноември в подходяща за целта зала в един от хотелите на Абу Даби, а талантите от “Звънче” ще изпеят десетина песни - индивидуално, в дует и като квартет. Музикантите, които са възпитаници на “Амадеус”, ще изпълнят произведения на пиано, китара, цигулка, флейта, саксофон. Включени са танци на балетна трупа и две хора на българския танцов клуб “Булгара”. Всички участници в концерта ще получат възпоменателни грамоти от Музикалния институт “Амадеус”.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола