Велинград - online - Тече срок за обсъждане на промени в Правилника на Общинския съвет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тече срок за обсъждане на промени в Правилника на Общинския съвет
Публикувано 2015-11-24 09:52:18 от Темпо

На 18 ноември 2015 г. на официалния сайт на Община Велинград бе публикуван проект за Правилник за дейността на Общинския съвет. От тази дата тече 14-дневен срок, в който всеки гражданин на общината може да направи мотивирано предложение по текстовете. На практика този правилник изпълнява ролята на основен закон за работата на местния парламент. От гледна точка на гражданите е много важно какви ще са процедурните правила, по които и те ще могат да участват в обсъжданията в сесията и в комисиите.

До голяма степен проектът за нов правилник е повторение на досегашния, но има и нови моменти. В предишния Общински съвет минималният брой съветници за съставяне на представителна политическа група беше двама, но сега предложението е да бъдат 3 или 4. Ако то бъде прието, то партиите и коалициите с по двама съветници - Народен съюз, Социалдемократическа партия, “Заедно за Велинград” и “Патриоти”, няма да имат самостоятелни групи. Ако границата се вдигне на 4 съветници, без група ще остане и БСП.
Сред новите предложения е Комисията по транспорт, обществен ред и жалби на граждани да бъде и комисия по връзки с гражданското общество. С идеята за по-активно участието на гражданите се предлага да отпадне изискването те да подават писмено заявление за изказване 24 часа преди сесията и да могат да взимат думата с разрешение на председателя на Общинския съвет, а не като досега с решение на целия Общински съвет.
Предложено е допълнителни точки в дневния ред на сесията да могат да бъдат внасяни от кмета на общината, председателя на Общинския съвет и председателите на комисии не до 17, а до 12 часа на деня преди сесията. Ще се обсъжда и предложението за участието си във временни комисии съветниците да получават по 20 лева на заседание.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води