Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.11.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.11.15
Публикувано 2015-11-24 09:56:49 от Темпо

ХРАНИ Заради изтекъл договор и възникнала криза с доставката на хранителни продукти в детските градини и социалните заведения кметът на Община Велинград Костадин Коев обяви процедура по избор на временен доставчик. Определена е комисия с председател заместник-кмета Атанас Палигоров, която на 23 ноември 2015 г. да разгледа офертите на кандидатите. Временният изпълнител ще поеме доставките на хранителни продукти до провеждането на открита процедура по Закона за обществените поръчки.


ЗИМА Община Велинград стартира обществена поръчка за зимно поддържане на общинската пътна мрежа и снегопочистване в населените места. До края на 2015 г. за тези дейности отговаря фирма “Айрмед”, а конкурсът за избор на изпълнител за календарната 2016 г. е насрочен за 10 декември 2015 г. Средствата са общо 135 200 лева: 108 000 за общинската пътна мрежа и 27 100 лева за снегопочистване на населените места.

БЮДЖЕТИ Започват обществените обсъждания на общинските бюджети за 2016 г. В Община Велинград обсъждането ще се проведе на 30 ноември 2015 г. от 16 часа в голямата зала. Община Сърница насрочи общественото обсъждане от 10 часа на 27 ноември в Младежкия дом.

СРЕДИЩНИ Министерският съвет утвърди списъка на средищните училища за учебната 2015-2016 година, за които са осигурени средства за пътуващите от съседните населени места ученици. В община Велинград се запазват 6 средищни училища в Абланица, Биркова, Грашево, Кръстава, Пашово и Света Петка. С такъв статут е и училището в общинския център Сърница.

ФИНАНСИРАНЕ Общинските училища ще получат финансови средства по няколко национални образователни програми. За оптимизация на училищната мрежа община Велинград получава 50 576 лева, община Ракитово - 24 544 лева, община Сърница - 9199 лева. По програмите “Училище без отсъствия” и “Информационни и комуникационни технологии” за община Велинград са предвидени 8550 лева, за община Ракитово - 1847 и за община Сърница 840 лева.

ТЮТЮНОПУШЕНЕ Регионалната здравна инспекция отчете, че за първите 10 месеца на 2015 г. е извършила 4730 проверки за тютюнопушене в заведения, хранителни обекти, учебни и лечебни заведения, спортни обекти и др. Съставени са 22 акта и 22 наказателни постановления на обща стойност 28 900 лева.

ЗЕЛЕНО Народно читалище “Отец Паисий-1893” се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците. В рамките на проекта за практически образователни еко дейности "Мисията възможна - мисли зелено!" на 23 ноември ще бъдат проведени теоретични и практически занятия на тема компостиране в СОУ "Васил Левски" и СОУ "Св. Св. Кирил и Методий". В края на теоретичната част на занятията ще бъде обявен официално и конкурс за изработване на артефакти от отпадъчни материали.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води