Велинград - online - ПРАВО НА ОТГОВОР: Истината е само една! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРАВО НА ОТГОВОР: Истината е само една!
Публикувано 2015-12-01 09:17:02 от Темпо

Във връзка с публикуваната в предишния брой на вестника статия от Филип Филипов със заглавие “От стадион “Чепинец” до стадион “Васил Левски” съм длъжен да заявя, че част от написаното не отговаря на истината. И за да не се заблуждават любителите на футбола, и да не живеят с погрешни впечатления, искам да обясня следното:

1. Автор на книга със заглавие “От стадион “Чепинец” до стадион “Васил Левски” съм аз, Борис Чолев и тя е резултат от моите спомени, събрани в записки, снимки и статии в различни вестници през годините. Реших, че всичко това мога да разкажа в една книга, в която да споделя за това, което съм видял и изпитал в моя живот като треньор по футбол. Всички тези материали събрах и дадох на Михаил Алексиев, като се разбрахме, че като автор ще бъда посочен аз, а той ще бъде редактор и ще подреди книгата. В последствие обаче усетих, че постепенно тази наша устна уговорка се променя и то без моето съгласие. При отпечатването на първия работен вариант на книгата като автор бе посочен само Михаил Алексиев. Това не ми хареса, защото нашата уговорка не беше такава и смятам,че тази книга е моят живот и тя е резултат от моите спомени. Без тях нямаше да има книга. Поисках поне да бъдем съавтори, но и това ми беше отказано. Тогава чрез Филип Филипов заявих на Михаил Алексиев, че при това положение се отказвам от неговата помощ и съдействие. Реших сам да се боря за издаването на книгата, като намерих друг човек да я редактира и започнах да събирам пари за отпечатването.
2. В моята книга с това заглавие няма предговор на Филип Филипов, защото той отказа да го включа. Причината за това беше, че вече нямах никакви договорки с Михаил Алексиев и той нямаше как да бъде автор. С това Филип Филипов не беше съгласен и ми каза, че не иска неговият предговор да влиза в моята книга.
3. Още миналата година за вестник “Темпо” (“Треньорът Чолев с книга за успехите на “Чепинец”) съобщих подробности за предстоящата книга и още тогава посочих, че книгата е моя, като благодарих на Михаил Алексиев и на Филип Филипов за тяхното съдействие при подготовката й за печат.
При всичко това ми беше много странно и още повече ми стана болно и обидно, когато прочетох, че книгата на моя живот ми е отнета и някой друг иска да си я присвои. Всички мои приятели и познати много добре знаят , че от години се мъча да подготвя и отпечатам тази книга. Те не могат да бъдат излъгани и заблудени чия е тази книга! Искам и другите хора да знаят на какво да вярват, защото истината е само една! И тя е, че книгата със заглавие “От стадион „Чепинец” до стадион “Васил Левски” е моя, само защото в нея влизат моите преживявания и спомени за футбола и за “Чепинец”.
Борис Чолев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай