Велинград - online - Бионика в класната стая 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бионика в класната стая
Публикувано 2015-12-01 09:22:02 от Темпо

На 19 ноември в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград се проведе открит урок на тема “Бионика в класната стая“ по инициатива на Джуниър Ачийвмънт- България от 2008 г. Учениците от 7 “б” и 10 “б” експериментираха в света на идеите. С ефектно клипче за бионичните хора бяха представени менторите: Калина Благова, Георги Алексиев, Здравко Жерев и Велка Коцева.
От интересната им презентация учениците научиха какво е бионика (от гръцката дума “биос” - живот и “техника” - означава прилагането на методи и системи, открити в природата в изучаването и проектирането на инженерни системи и модерни технологии), какви са приложенията й в живота на хората и бъдещото й развитие.
Младежите бяха разделени на четири отбора на случаен принцип. Всеки отбор имаше за задача да направи проект на сграда, като се използва модел от природата. Имаше много креативни идеи и още по-успешни реализации. Първата група предложи модел на училище с конструкцията на черупката на охлюв. Втората даде идея за гараж в централната част на града, заимстван от дървото ела. Дървото беше използвано за модел и от третата група, но този път като мол с наименование “Велинградски рай”. Най-атрактивно беше предложението на четвъртата група за “Музей на морските животни” под формата на октопод.
За своето старание и креативност седмокласниците и техните ментори получиха сертификати за участие, връчени от г-жа Дора Дулчева, старши експерт в РИО Пазарджик.
СОУ “Св.св. Кирил и Методий”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води