Велинград - online - “Приятели на песента“ към клуб “Зорница“ отново първи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Приятели на песента“ към клуб “Зорница“ отново първи
Публикувано 2015-12-01 09:30:48 от Темпо

Певческата група “Приятели на песента“ към Общинската организация на инвалидите “Зорница“ с художествен ръководител Цанко Пашов отново зае първите места и събра овациите на публиката на тазгодишния регионален фестивал на хората с увреждания. Фестивалът, тринадесети по ред, се проведе на 24 и 25 ноември в Пазарджик под патронажа на кмета на града Тодор Попов с участието на състави от града-домакин, от Панагюрище, Пещера, Брацигово, Септември, Белово, Черногорово и Велинград.

Организаторите - регионалното ръководство на СИБ в лицето на председателя Кирил Анов и координаторката Петя Маринова се постараха участниците да изживеят това красиво и жизнерадостно събитие в цялата му пълнота както на приятелската вечеря - парти, така и през целия първи ден от фестивалното време. Разбира се, същността на събитието - самият фестивал - беше кулминацията на чувства, на желание за добро представяне, на очаквания за престижна класация. Професионалното жури беше много затруднено, тъй като и тази година изпълнителската летва при повечето състави беше висока, а стремежът към първите места - силен. Но всичко това беше съпроводено с взаимно доброжелателство и искрено възхищение от добрите изпълнения.
Велинградската група в състав Радка Данаилова, Асен Градански, Васка Мешкова, Величка Костова, Мирела Шипева, Милка Въргова и нейният взискателен ръководител и акордеонист Цанко Пашов се готвеха с желание и прецизност за фестивала. Те са влюбени в песента, а чистите им, красиви, обработени гласове правят тя да звучи вълнуващо добре. Затова пак са отличени като най-добри: с груповото изпълнение, с дуета на Мирела Шипева и Величка Костова, със солото на Величка Костова, с професионалното свирене на Цанко Пашов. След тях журито оцени като много добри съставите от Пещера, Белово, Черногорово.
Вълнуващ беше краят на фестивала, когато изпълнителите, поканени на сцената за обща снимка, и публиката запяха песента “Пътнико свиден…“ за любовта ни към България. Председателят на регионалната организация г-н Анов благодари на участниците за техния труд, талант и воля, пожела на всички добро здраве и до нова среща през 2016 година.
Катя Славова









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай