Велинград - online - История за приятелство и перспективи за работа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

История за приятелство и перспективи за работа
Публикувано 2015-12-01 09:49:53 от Темпо

Първата учебна седмица от проекта “Младежта, многоезичието и перспективи за работа в Европа” в СОУ “Васил Левски” е вече история. С наситената си програма, целяща както придобиването на нови умения и знания в информационните технологии (ИТ), проучване на промишлеността и работния пазар в Европа, така и запознаването с културата и историята на региона, СОУ “Васил Левски” отново показа рутина и качество в обучението и възпитанието на своите възпитаници.

Училището беше домакин на гости от пет европейски отбора от Испания, Гърция, Полша, Румъния, Литва и предложи и организира много вълнуващи и ефективни състезания, уроци и пътувания в страната. Интересът на нашите гости беше провокиран още в първия ден, когато те се запознаха с богатата история и многото забележителности на нашия града от филма на Джон Лоутън. За гости и домакини ще останат незабравими миговете, прекарани в търсене на паметници на културата и тяхната история, срещите с мениджъри на местни фирми, хотелски комплекси и ресторанти в проведеното сафари-състезание, когато тинейджърите извършиха и проучване на работния пазар в града. Цялата дейност бе обобщена в снимки и статистика чрез презентации на всяко училище в мултимедийната зала на училището, а на проведената среща с новия кмет на града г-н Коев бе обещано съдействие при провеждането на мероприятията.
Учениците от шестте страни посетиха фабриката за опаковачна хартия DS Smith край Пазарджик, тъй като производството на хартия бе един от проучваните отрасли на промишлеността както в България, така и в Европа. В сряда и четвъртък бяха изнесени CLIL уроци на английски език от учители от всяко училище по зададените теми (учениците бяха разделени на две групи като във всяка група имаше ученици от шестте училища). Кабинетите по ИТ, мултимедийната и конферентната зала бяха наситени с работната атмосфера, типична за училището по цял ден през изминалата седмица.
Разбира се, двете екскурзии до Пловдив и Рилския манастир бяха не само вълнуващи и релаксиращи за нашите гости, но и полезни с богатата информация, поднесена на перфектен английски от Мария Дошева, Илия Добрев, Славина Нанова, както и от много други наши възпитаници. Посещението на палеонтологичния музей в Дорково и цеха за килими в Костандово бяха един чудесен финал на представянето на града и района.
Наистина изминалата седмица е вече история и тя ще бъде запомнена с много прекрасни и вълнуващи моменти, свързани с обучението и развитието на уменията на будните и креативни ученици от шестте училища. Най-ценното обаче остават прекрасните нови приятелства между тях, техните будни и искрящи от радост и добронамереност лица, запечатани в многобройните снимки и видеозаписи, сълзите в очите при сбогуването на прощалното парти, както и обещанията за бъдещи срещи.
Иванка Пукнева, ст. учител в СОУ “В. Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води