Велинград - online - Бивша кметица обвиняема и с 40 000 лева парична гаранция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бивша кметица обвиняема и с 40 000 лева парична гаранция
Публикувано 2015-12-01 09:58:25 от Темпо

Пресслужбата на Апелативна прокуратура - Пловдив съобщи, че на 23 ноември 2015 г. следовател от Следствен отдел при Окръжна прокуратура - Пазарджик е привлякъл като обвиняема Емилия Еленкова - бивш кмет на община Ракитово, за престъпление по служба по чл. 282 от Наказателния кодекс.

Емилия Еленкова е привлечена като обвиняема за това, че като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, на 2 септември 2011 г. по проект “Съвременен облик на Община Ракитово, рехабилитация и реконструкция на общински път Дорково-Дъното и изграждане и реконструкция на съществуващата спортна зала в гр. Костандово” е сключила общо 3 договора преди отпускането безвъзмездна финансова помощ от ДФ “Земеделие” и без да е било осигурено финансиране по друг ред. Договорите са били за изготвяне на документация за провеждане на открит конкурс по реда на Закона за обществените поръчки, за избор на изпълнител, за управление и отчитане на дейностите по проекта и за упражняване на строителен надзор на обекта. Същите не били вписани по надлежния ред в регистрите и архива на Община Ракитово и преди сключването им не била проведена процедура по събиране на три оферти.
На 2 септември 2011 г. Емилия Еленкова сключила и други два договора по проект “Реконструкция и основен ремонт на сградата на Градска баня в гр. Ракитово” и по проект “Реконструкция и основен ремонт на водопроводната, канализационната, електрическата и отоплителната инсталация на сградата на Градска баня в гр. Ракитово”, за изпълнението на които също не е било осигурено финансиране. Договорите отново не били вписани по надлежния ред в регистрите и архива на Община Ракитово и преди сключването им не е била проведена процедура по събиране на три оферти.
Разследването е установило, че от деянието са настъпили значителни вредни последици - имуществени в размер на 213 221 лева (присъдени суми за заплащане от Общината по осъдителни решения), и неимуществени - смущения в нормалното функциониране на органа на местна власт и управление, компрометиране на авторитета му и разколебаване на доверието на гражданите в него. Престъплението е извършено с цел да се причини вреда на общинския бюджет и да се набави облага за фирмите-изпълнители на проектите.
По отношение на обвиняемата е взета мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 40 000 лева.
До момента по делото са разпитани над 20 свидетели, назначени са множество експертизи, в това число икономическа и графична. Предстои предявяване на материалите от разследването.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай