Велинград - online - Първата съдебна инстанция отхвърли жалбите срещу избора на общински съветници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 22
· Велинград ще бъде домакин на Национален туристически поход на жените
Tuesday, January 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.01.19
· Общината отново иска спасителен заем от държавата
· Детска градина остана на студено в края на водопровод “Власа”
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: „Клептуза“ – утопия, химера или „да се усвоят едни пари“?
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Клептуза няма нужда от нова визия, а от добро управление
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Проектът за Клептуза трябва да подчертава природния феномен
· НПМ “Шипка-Бузлуджа” гостува с изложба за опълченеца Стефан Кисов
· КРИМИ ХРОНИКА 15.01.19
· На 21 януари празнуваме Бабинден
· Учредяват младежки и детски клуб към ТД “Юндола”
· Малки обяви: 15.01.19
· С багер и помпи откриха кръста в река Мътница в Костандово
· Дарители от цялата страна стоплиха момчетата от ВУИ - Ракитово
· Общината награди спортистите на 2018 година
· ПК „Белмекен“ излъчи ТОП 10
· „Чепинец” започва подготовка на 20 януари
Tuesday, January 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.11.19
· Дрогиран и избягал причиниха тежка катастрофа в центъра на Юндола
· 11 скочиха за кръста в Клептуза, 6 в Лъджене, само 1 в Каменица

Първата съдебна инстанция отхвърли жалбите срещу избора на общински съветници
Публикувано 2015-12-01 09:59:13 от Темпо

Съдия Васко Нанев от Административен съд Пазарджик потвърди решението на Общинска избирателна комисия - Велинград за избор на общински съветници. Срещу решението бяха подадени жалби от Реджеп Ходжов - кандидат за съветник от ЕНП и от коалиция Реформаторски блок.
В жалбата на Р. Ходжов твърди, че решението е незаконосъобразно и сочи нарушения в изборните секции с номера 43, 44, 36, 37, 38, 39 и 56 - неправилно отчитане на бюлетини като недействителни. Сочи се също, че протоколът на СИК № 36 е издаден в 11:30 часа на 25.10.2015 г., т.е. преди провеждане на гласуването. В жалбата на Реформаторския блок се твърди, че има съществено нарушение на административнопроизводствените правила и в протокола на ОИК три броя недействителни бюлетини, с които е гласувано за Коалиция „Реформаторски блок“, всъщност са действителни. 2 427 броя бюлетини са недействителни гласове. От РБ смятат, че в посочените в протокол 2427 недействителни бюлетини със сигурност има повече от недостигащите на коалицията за влизане в местния парламент 8 броя, които всъщност са действителни и в тях е отразен ясен вот за листата на коалицията РБ“. Във всичките СИК е приемано, че бюлетината, с която е гласувано с № 15 за листата за общински съветници (номерът на листата РБ) и с преференция № 15 е недействителна, тъй като в листата на коалицията не фигурирали 15 броя кандидати за общински съветници, а по-малък брой. С жалбите се иска от съда да обяви избора на общински съветници в община Велинград за недействителен.
От своя страна ОИК - Велинград твърди, че не са налице нарушения на изборния процес, обуславящи касацията на проведения избор и се иска от административния съд да потвърди оспореното решение. Като заинтересовата страна жалбите оспорва и избраната за общински съветник Сашка Целева.
Съдебният състав намира, че чрез оспорването на абсолютно всички протоколи на СИК и протокола на ОИК, жалбоподателите се домогват до пълна ревизия на изборния процес, като превърнат съдебната фаза в основна фаза на произвеждане на изборите за общински съветници в община Велинград. Няма данни в нито един от секционните протоколи да е представено писмено особено мнение на член на съответната комисия. В протоколите е посочено, че изборите в съответната секция са били проведени при нормална обстановка, няма описани подадени заявления или възражения. На базата на това съдът постановява, че не може да прави цялостна проверка на произведените избори въз основа на неконкретизирани оплаквания и предположения за допуснати нарушения и потвърждава Решение № 258-МИ/26.10.2015 г. на Общинска избирателна комисия Велинград за обявяване на резултатите за избор на общински съветници в община Велинград. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.
Първата съдебна инстанция отхвърли и жалбата на Ибрахим Алендар, кандидат за кмет на Алендарова от ДПС срещу решението, с което за избран кмет на кметството е обявен Али Алендар от ГЕРБ. Според жалбоподателя в хода на изборите са допуснати законови нарушения, като действителни бюлетини са обявени за недействителни, има непълноти и корекции в протокола на СИК, пуснати са 2 бюлетини с неоткъснати отрязъци и др. Съдът е допуснал оглед на недействителните бюлетини, който е потвърдил данните от протокола на СИК. Според съда пропуските са несъществени, протоколът е подписан без възражения от всички членове на комисията и затова потвърждава решението на ОИК - Велинград. Жалбата на Ибрахим Алендар е отхвърлена, като той ще трябва да плати и съдебни разноски от 800 лева. Решението може да бъде обжалвано и пред ВАС.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2019-01-24 13:24:25
Топл. индекс 10.02°C
Отн. влажност 92.60%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#163 114

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 93.72 %
PM 2.5 µg/m3 80.07
PM 10 µg/m3 160.78

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай