Велинград - online - Васил Иванов: Проблемът е неправилно направената план-сметка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Васил Иванов: Проблемът е неправилно направената план-сметка
Публикувано 2015-12-01 10:19:28 от Темпо

От 5 години “Еко Титан” обслужва община Велинград с доста разнородни дейности. До деня на изборите 1 ноември 2015 г. всички изказвания бяха, че чистотата е на високо ниво, получавахме похвали от съветници, които и сега са съветници, а някои от тях присъстваха тук и отваряха шампанското, когато се сключваше договорът.

Проблемът с финансовото състояние на общината, който удря и върху фирмата, е неправилно направената финансова сметка. Предните два общински съвета умишлено не разгледаха план-сметката и така заложиха бомба. Тук дирекция “Местни данъци и такси” си нагласява план-сметката не според нуждите за сметопочистването, а според това колко ще събере, за да се похвали след това с някакъв процент събираемост. План-сметката на община Велинград е изключително неправилна по ред причини.
Първо, общината имаше 45 000 жители, след отделянето на Сърница са 40 000, но ние чистим и територия и то с изключително тежък терен. В събота и неделя градът нараства с хиляди туристи, които генерират огромни отпадъци. В повечето общини с развит туризъм се стига до недостиг на средства за сметопочистване.
Второ, по ред причини, включително политически, кметът Иван Лебанов не вдигаше такса смет, което доведе до гигантска задлъжнялост. Задълженията на общината към фирмата са твърде много и въпреки това съм бил толерантен. 60% от общите задължения са са чистотата, а 40% -а допълнителни дейности: например около 1.2 милиона за озеленяване, което е недофинансирано, още за почистване на гробища, свлачища, микросметища, срутища и др. Община Велинград е единствената в България, в която няма нито един глобен за създаване на микросметища. Това е и единствената община, която в бюджета си няма заложени пари за чистене на микросметища, но от РИОСВ пускат актове и те трябва да се чистят.
До 20 декември 2015 г. трябва да се гласува план-сметката за догодина. “Еко-Титан” изпълнява задълженията си перфектно, имаме 135 човека персонал, въпреки че по договор са заложени 90. Готов съм веднага да се откажа от договора за поддържане на сметището и от договора за снегопочистването на Велинград, по който получаваме 60 000 лева, а харчим около 200 000 лева. Питам защо няма проблем с други фирми и защо да не видим и на кои фирми е платено? Не чух иска ли се наш представител в комисията? Нека да намерим начин да подобрим чистотата и да намалим разходите, а общината да възлага допълнителните дейности и на други фирми - ние ги вършим по заповед, защото друг не ги иска.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води